ardaakman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada daha önce defalarca tartışılan ıvır zıvırları pas geçersek (devlet benim hesaplarımı görür mü; öğrenciyim; zarar ettim zaten,aa yasak mıydı vs vs vs )

Durum şudur; Bitcoin ülkemizde yasal olarak para birimi kabul edilmediğinden dolayı, yapılan alışveriş ticari faaliyet kapsamına girmektedir. Yani hesabınızdan yapılan çıkışlar mal alımı, girişlerde satışınızı temsil etmektedir. Bu nedenle her çıkış ve girişinizin fatura ile belgelenmesi gerekmektedir. Doğal olarak KDV ödenmesini gerektirmektedir. Giriş ve çıkışlar arasındaki fark da kar'dır ve ayrıca gelir vergisi ödenmelidir. Ticari faaliyete konu olan meta'nın yasal olmaması KDV yönünden bir farklılık doğurmamaktadır ve KDV'ye tabidir.

Sonuç olarak devletimiz yeni bir gelir kapısı bulmuştur. Geçmişe dönük 5 sene ile yakaladığını öpmeye çalışacaktır. Muhtemelen yüksek giriş çıkış olanlardan başlayarak, daha sonrada çapraz hesap incelemesi ile aşağıya doğru inerek elini değdirebildiği herkesten alabileceğini alacaktır. Burada firmaları yakalamış. İlk etapda bu firma ve ilişkili olduğu hesaplar ile başlayıp, aşağıya doğru iner. Burada birkaç on bin liralık alışveriş yapanlara hiçbir şey olmaz ama, hesabınızdaki para hareketleri yüksek ise ve bu konu olmasa bile vergi dairesi sizi her zaman çağırıp giriş çıkışın nedenini ve hesabını sorabilir.
Bilgili adamda ne güzel açıklamış
Aynen öyle Bitcoin bizim ülkemizde bir para birimi olarak sayılmaz. Bu yüzden siz xx siteden ödeme yapıp bitcoin aldığınızda yasalar bunu hizmet aldınız olarak görür. Yine siz xx sitesinden bitcoin satıp hesabına para girdiğinde yasalar hizmet sattığınızı var sayar.

Sonuç olarak
Siz bitcoin aldığınızda : Yasalara göre hizmet yada elektronik bir ürün almış buna istinaden ödeme yapmışsınızdır.
Siz bitcoin sattığınızda : Yasalara göre hizmet yada elektronik bir ürün satmış olur ve buna istinaden ödeme almışsınızdır.
Bu durumda ödeme yaptığınız site size fatura kesmeliki kestiğini hiç sanmıyorum (Eğer kıbrısta vs ise şirket %0 KDV'li fatura kesiyor olabilir). Sizde ödeme aldığınızda hizmet satmış olur ve fatura kesmek zorunda kalırsınız. Bu işi bir,iki kez yapmanız sürekliliğe girmediği için ticaret sayılmaz.
Ancak sürekli yapıyorsanız ticaret sayılır ve vergiye tabidir. (Not: Bu kısmın sınırını bilmiyorum, Ancak bildiğim kadarı ile yılda 3 'den fazla aynı işten gelir elde edildiğinde Gelir vergisine tabi oluyor.)