evileye98 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu yazılımları indirip bilgisayarıma kurduğumda, borsadaki coini bu yazılım üzerindeki cüzdanıma aktarıp saklayabilir miyim ?
+Evet.
Asıl amaçları tam olarak bu mudur ?
+Evet.
__________________________________________________ __________________________________________________ _____________
Online walletlarda coinleriniz emanet, eğer hacklenirse yada başına birşey gelirse coinleriniz buharlaşır. İyi yönü şifre vs. unuttuğunuzda kurtarma kelimeleri ile geri almanız kolay.
Bilgisayara kurulan yazılımlarda cüzdanlarınız bilgisayarınızda muhafaza edilir, cüzdanı yedeklemeniz gerekir. Disk yanar cüzdan dosyası giderse coinlerinize elvada dersiniz. Bilgisayarlara kurulan cüzdanlar için bir sürü virüs çıktı, güvenliğe gerekli önemi vermezseniz cüzdanı kaptırma ihtimaliniz var.
Ben boşta duran bilgisayarımı sırf coin işlemleri için hazırladım ve başka hiç bir işlem yapmıyorum. Şu konuyu açmıştım göz atabilirsiniz:
https://www.r10.net/bitcoin-etherium-...-saklamak.html
Bilgisayarıma virüs bulaşacağını pek düşünmüyorum ancak bende de boşta duran bir bilgisayar var ve aklımdan geçmişti bu şekilde kullanımı.
Peki cüzdanı yedeklediğimizde bunu harici disklerde saklayabilir miyiz ?
Bir de bazı yerlerde cüzdanı bilgisayara yüklediğimizde ilgili coin ile ilgili yapılan tüm işlem kayıtlarını bilgisayarımıza indirmeyi göz almamız gerektiği söylenmiş. Mesela ben dogecoin ile ilgili olan cüzdanı resmi sitesinden indirip kurdum ve cüzdan oluşturuldu. Ancak yalnızca 66mb'lik bir alan kaplıyor. Acaba dogecoin'in kendi sunucuları üzerinden mi çekiyor bu verileri ? Siz btc için bir cüzdan indirdiğinizde 140gb civarında bir veri indi mi bilgisayarınıza mesela ? Bildiğim kadarıyla bugüne kadar yapılan işlemlerin txt dosya boyutu 140gb civarında.