Hunper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,
Bazı coinlerin resmi sitelerinde windows veya diğer işletim sistemleri için cüzdan yazılımları görüyorum. Bu yazılımların amacı tam olarak nedir acaba ? Bu yazılımları indirip bilgisayarıma kurduğumda, borsadaki coini bu yazılım üzerindeki cüzdanıma aktarıp saklayabilir miyim ? Asıl amaçları tam olarak bu mudur ?
Bu yazılımları indirip bilgisayarıma kurduğumda, borsadaki coini bu yazılım üzerindeki cüzdanıma aktarıp saklayabilir miyim ?
+Evet.
Asıl amaçları tam olarak bu mudur ?
+Evet.
__________________________________________________ __________________________________________________ _____________
Online walletlarda coinleriniz emanet, eğer hacklenirse yada başına birşey gelirse coinleriniz buharlaşır. İyi yönü şifre vs. unuttuğunuzda kurtarma kelimeleri ile geri almanız kolay.
Bilgisayara kurulan yazılımlarda cüzdanlarınız bilgisayarınızda muhafaza edilir, cüzdanı yedeklemeniz gerekir. Disk yanar cüzdan dosyası giderse coinlerinize elvada dersiniz. Bilgisayarlara kurulan cüzdanlar için bir sürü virüs çıktı, güvenliğe gerekli önemi vermezseniz cüzdanı kaptırma ihtimaliniz var.
Ben boşta duran bilgisayarımı sırf coin işlemleri için hazırladım ve başka hiç bir işlem yapmıyorum. Şu konuyu açmıştım göz atabilirsiniz:
https://www.r10.net/bitcoin-etherium-...-saklamak.html