AtomCmyLMz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence KAMUSAL MİZAH ya da KALT olabilirdi. Çok fazla abonesinin olması en iyi yayıncı olduğu anlamına gelmiyor ülkemizde maalesef. Video başına %kaç izlenme, %kaç beğeni, izlenme süresi vb. etmenlerin epey önemli olması gerekiyor. Ancak ödüller düz mantık ile verilmiş; "en çok kimin abonesi var" ya da "en çok kim kazanıyor".
Hocam size katılıyorum ama sorarım size bu ödül töreninde katılan sanatçılar gerçekten sanatçı tanımına uyuyormu ki seçtikleri youtuber en iyi youtuber olsun? Tamamı içleri fesat dolu, bir birlerinden nefret eden insanların bir araya geldiği, giydikleri kıyafetler, altındaki arablar ile birbirlerini kıskandırmak, fors atmak için düzenlenen bir geceden ibaret.
Bu insanlar sanatçı tanımına uymuyorlar bir kere. Ben sanatçı dedim mi aklıma barış manço, cem karaca, kazım koyuncu ne kadar siyasi görüşünü vb. sevmesek de ahmet kaya gibi isimler gelir. Bunlar gerçekten sanat yapan isimlerdir. Edebiyat alanında bir can yücel, orhan pamuk vb. say say bitmez. Sanatçı dediklerin bunlardır ve bu saydıklarım isimlere bakarsan hiç birinin normal yaşantısı şahşahlı, gösterişli değildir. Sanatçı tam anlamıyla budur işte. Can yüceli gecenin bir yarısı kadıköy moda sahilinde görebilirdin mesela. Kazım koyuncuyu taksim de ara sokaklarda çay içerken görebilirdin. Kibirleri yoktu. Bunlar tam anlamıyla sanatçı kisvesi adı altında şov üreten kimseler.
Tüm bunlara rağmen aralarında gerçekten en iyi isimin enes batur olduğunu düşünüyorum. Önce onlar kendilerine bi dönüp baksınlar.