Aynı durum benim de başıma geldi. Fark etme durumum da analytics üzerinden refere bağlantıları tıklamamla oldu. Ben bilerek birşey yapmadım. Mantık olarak şunu düşündüm. eğer benim sitem otorite ise ki alanında otorite ve eski bir sitedir, Google bunu fark edecek ve diğer siteleri silecektir. Sonuçta benim dediğim oldu ve Google bu siteleri muhtemelen spama alıp dizinden kaldırdı. Her zaman bu mantık yer mi inanın bilemiyorum ama ziyaretçiler açısından sevilen bir site ise kopyalanan emin olun Google kopya siteleri eleyecektir. Tabi ki bu benim yaklaşımım ve tam tersi durumlar da gerçekleşebilir.
Yapılan şey antiseo amacı taşıyor genelde eğer sizi etkilemediyse şanslı sayılırsınız. Şu varki otariter birden fazla siteye sahibim ve her ay en az minimum 10-15 arası kopyamı kaldırıyorum. Rakamları abartmıyorum. Her kopyadada hit kaybı mutlaka yaşıyorum. Kopyayı yapan şeref yoksunu insan her vurdugumda farklı tarzlarla geliyor kendilerinide geliştiriyorlar Geneldede ruslar bunu yapıyor. Site anlık çekiliyor. Referrer engelleme yapıyorum. Adam curl ile referrer değiştirmiş ip banlıyorum adam proxy listesi yapmış banlıyorum farklı iple otomatik tekrar açılıyor. Site başlığından tarama yapıyor bunları buluyordum site başlıklarınıda değiştiriyorlar. Cloudflare ile ip gizleme olayını aştım bu arada ftpenize ip gösteren kodu koyup kopya sitede açıp gerçek host ip adresini ögrenebilirsiniz. Yani Eninde sonunda hallediyorum ama google buna genel çare bulmadıkça bu sorunları yaşamaya devam edeceğiz mecburen..