sakarya18 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam eğer zor beğeniyorum diyorsanız tasarım yarışması başlatmanızı öneririm. Çünkü logo tamamen zevk işidir. Tasarımcı size logoyu yapıp sunar ve siz bu emek verilmiş olan çalışmaya “Ben bunu beğenmedim, ödeme yapmayacağım.” diyemezsiniz. Bunun nedeni de tasarımcıların referanslarına baktıktan sonra anlaşma sağlamanızdır. Yani eğer bütçeniz yeterliyse logo tasarım yarışması başlatabilirsiniz.
Şöyle ki üstad zaten sizde takdir edersiniz herkesin referanslarına bakma şansımız oluyor forumda. Ancak çoğu kişi bana bu çalışmjada referanslarından alakasız işler çıkardı. Logo tasarım yarışmasında alt limit 200 TL olduğundan dolayu şuan bu kadar ayıramadığımdan konu açtım. Ama şöyle ki daha önce farklı konseptlerde çok tasarımcıdan çok güzel işler aldım. Makale işinde de böyledir. Referansımız çoktur. Ödemeyi iş başında talep ederiz. Ancak konunun içinden çıkamayadabiliriz. Öyle bir durum. Kısacası ben bu işi her türlü yaparım diyen üyemiz zaten yazar. Logosunu yapar, istediği ücreti alır çalışma noktalanır.
Çünkü dediğim gibi 3 - 4 kişiye iş başında ödeme gönderdim. Hepsini geri aldım mecburen. EFT ücretleri bile bana zarar kaldı.