Merhaba arkadaşlar, son 2 ay içerisinde 2 adet bluetooth hoparlör aldım.
İlki efsanevi JBL GO

Enpara kampanyası ile Aliexpress üzerinden 60 TL'ye almıştım. Şuanki fiyatı 35 $ civarı (140 TL civarı)
Hoparlöre diyecek hiçbirşey yok on numara sesler gerçektende çok temiz geliyor. 1+1 bilgisayar hoparlörlerinin kat kat üstünde bir cihaz. 1 adet hoparlör mevcut içerisinde. Fazla bass beklemeyin ama müzik dinlerken baya keyifli oluyor dağda bayırda nerde isterseniz. Zaten çok sevimli kendisi ebatı baya küçük. Üzerinde Telefon açma kapama / bluetooth aktif/pasif etme ses çoğaltma azaltma tuşları mevcut.
Aracında bluetooth sistem olmayanlar için gerçektende işe yarar bir sistem dahili mikrofonu var telefon görüşmelerinizi yapabilirsiniz.
Aux ve bluetooth bağlantısını destekliyor. Şarj süresi ortalama 1 saat kadar. Müzik dinleme süresi ise normal bir ses ile 9-10 saati buluyor.
Satın alma: https://tr.aliexpress.com/item/Origi...311.0.0.lSKGOX
Xiaomi Bluetooth 4.2 Hoparlör

Bu cihazı ise 11.11 kampanyasından 11.11 $'a Gearbest üzerinden satın aldım. Şuanda Fiyatı 21 $
Alırken fazla bir beklentim yoktu. Ama ürün bana geldiğinde baya şaşırdım ses kalitesi JBL Go kadar net olmasada çoğu hoparlörden iyi. Film izlemesi gerçektende çok zevkli JBL GO bu konuda eline su dökemez. Bunda 2 adet hoparlör 1 adette buffer var.
Üzerinde sadece ses kısma çoğaltma ve kapatma açma tuşu var.
Aux ve bluetooth bağlantısını destekliyor. Şarj konusunu henüz test edemedim. 1 haftadır bende akşamları 3 er saat falan müzik dinliyorum film izliyorum. Daha şarjı bitmedi bu yüzden dolduramadım. Tahmini kullanım sürem 15 saat falan olmuştur.
Tasarımsal olarak güzel bir ürün eğer apple kullanıcısı iseniz tam sizlik bir ürün olur. (Gerçi apple'ın kendi dahili hoparlörünün yanında bir hiç ama olsun )
Satın alma: https://tr.gearbest.com/speakers/pp_...?lkid=12278982

Sonuç olarak Xiaomi'yi öneririm hem fiyat uygun hem özellik olarak daha iyi. Bakalım ilerleyen zamanlar ne gösterecek.

Umarım bu inceleme işinize yarar.