MuratOzbasaran adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Payoneer ile ödeme alan kişilerin büyük bir bölümünde sanki BDDK'nın bu işlemleri takip edemiyormuş gibi bir algı oluşmuş. Ha sizlerin kişiler banka hesapları, ha Payoneer hesaplarınız. Bunların birbirinden bir farkı yok. Hepsi takip ediliyor. Mesela Payoneer kart ile TEB'in atmsinden bir miktar para çekiyorsunuz. Bu işlemi TEB kayıt altına alıyor. Payoneer BDDK'ya API ile bu dökümleri iletiyor. Zaten Payoneer hesaplarında TC kimlik numaraları da tanımlı. Payoneer bu bilgileri paylaşmamış olsaydı zaten ATM'lerden Payoneer kart ile para çekimi yapamazsınız.

Yurtdışında banka hesabı açmaktansa Türkiye'deki bankaları kullanmak daha mantıklı. Zira banka hesapları gelişmiş ülkelerde çok daha iyi denetleniyor. Ayrıca burada vergi ödememek için yurtdışında bir banka ile çalışmayı düşünüyor olabilirsiniz. Ama düşünülmeyen kısım ise Türkiye bu paraların hesabı soruyorken oradaki bankalar sormayacak mı
Ancak şöyle bir fark var, birinde size parayı google gönderniş olarak görünüyor, digerinde ise siz kendi payoneer hesabınızdan para çekiyorsunuz, yani para girişinde google ile bağlantılı,reklam geliri veren bir ticari şirketten ödeme alma durumu yok. Yani bunu arkadışın da bu şekilde göndermiş olabilir başkasıda. Payoneer da evet kimlik numaralarımız olabilir ancak firma yurtdışı menşeyli olup Türkiyede de ofisi yok bu durumda Türkiyeden 3. şahıslara payoneera ödemenin nereden geldigini söyleyecegini pek düşünmüyorum.
Bu arada olayı siz anlamamışsınız, payoneer hesabınzda yok diye tahmin ediyorum, almanya için google zaten parayı size göndermiyor sizin bankada hesabınızda olmuyor, google payoonerın IBAN numarasına parayı gönderiyor, payoonerda komisyonunu alıp , sizin payooner hesabınıza parayı aktarıyor, sonra siz kendi hesabınıza EFT mi yaparsınız, kartlamı çekersiniz size kalmış. Yani yurtdışı bankasında benim hesabım yokki ben yurtdışı bankası ile muhatap olayım.