Genel merkezi Kayseri'de olan Tüketiciler Birliği, ilamsız icra takibi ile yapılan dolandırıcılıklara dikkat çekmek için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e 100 liralık icra takibi başlattı.
Yenişafak gazetesinde de yer alan haber kısa sürede ülke gündemine de taşındı.
haber detayı : Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e ilamsız ödeme emrini gönderdiklerini bildiren Şahin, “İcra dairesine adalet bakanlığı adresini versek asla göndermezlerdi. Ne yaptık? İlamsız icradaki bir sürü boşluğa bir yenisini ekledik. Abdülhamit Gül beyin isim ve TC si ile birlikte ben kendi adresimi yazdım ve icradan tebligatın kendimize ulaşmasını sağladık. Tebligatı ben gönderdim ve yine ben aldım. Şu anda bende. Sayın bakanımızın haberi olmayacağı için süresinde itiraz hakkını kullanamayacak ve 7 gün sonra maaşına haciz koyabilecektik. Kimse buna gülmesin. Bu olaydan her gün onlarca oluyor. Tabi Adalet Bakanına veya bir savcıya bunu yapamazsınız ama gariban vatandaşa pekala yapabilirsiniz. Biz de garibanların mağduriyetlerine dur demek adına böyle bir riski göze alıp adalet bakanına bu işlemi başlattık" dedi.
Haber linki : http://www.yenisafak.com/ekonomi/der...-yapti-2905661