Ben alma derim. Neden mi ?
İlk bakışta daha gözüme takılan Lisanslı olmayışı. Yani win 8.1 yada win 10 gibi lisanslı bir yazılım yok içerisinde. Sonra fiyatını gördüm ve bu fiyata bu değer mi diye düşündüm ?

Hemde Distribütör Garantili ? Cevabım kesinlikle ASLA !
Hatırlatmak isterim,
" Bu cihazlar da garanti kapsamındadır ancak bu garantiden marka değil ithalatçı firma sorumludur. İthalatçı garantili bir cihaz satın aldınız ve sorunla karşılaştınız, bu durumda muhatabınız ithalatçı firma olacaktır. Birçok markanın yetkili servisinde ithalatçı garantili cihazlar için hizmet verilmemektedir. "

Bu tanım senin satın alacağın " Dell " marka için geçerli. Yani ürününe Yetkili Servis bakmaz. %100 bakmaz diyemiyorum ama eminim ki bakmaz. Hadi baktı diyelim, baksa bile senden Garantili ürünmüş gibi işlem ücreti almamazlık etmez ve garantisi yokmuş gibi parça, işlem vs ücretler alır.

Daha da uzatmadan diyeceğim o ki, bilgisayar donanım olarak başarılı olsa da Distribütör Garantili ürün alınmaz. Aldığın ürün masa üstü olsa parçasını sen değiştir sorun çıktımı çöz ama aldığın ürün yeni nesil Laptop. Ha dersen ki ben yansa bozulsa kırılsa ekran vs değiştiririm benim öyle sorunlarım yok. Garantiyle de işim yok, al elbette ki.

Not: Distribütör firma da garanti vermekte ancak şahsi görüşüm, firmanın ne kadar köklü olduğunu bilmeden alacağın cihazlarda büyük arızalarda büyük sorunlar yaşarsın
Ek olarak, kullanım amacını bilmemekle birlikte, bu fiyatlara laptop alacak isen git bir Apple mağazasına veya internetten daha ucuz olarak İthalatçı Garantili MacBook al. Şimdi çoğu kişi tepki verecektir belki ama maksat oyun değil ise ki oyun için alınan laptoplara hiç anlamam veremem ama neyse benim favorimdir MacBook. Kullananlar bilir. Vazgeçilmez bir cihaz. Test imkanın varsa test et veya git bir mağazaya biraz otur kullan ve öyle karar ver. Nitekim her anlamda alacağın Laptop vb bir ürün ise görüp eline alıp kısa bir kullanım testi yapmadan asla alma. İadelik duruma bile gelebilrisin beğenmeyeceğin rahatsız kullanımlar söz konusu olursa.
İyi forumlar