Neden cpanel ile sağlıklı çalıştığını söylediğinizi merak ettim, cpanel ile entegre çalışan bir özelliğimi var scriptin yoksa bazı php eklentilerine ihtiyaç duyuyorda siz bunları cpanelde kolay derleyebildiğiniz içinmi cpanel tercih ediyorsunuz?

Eğer script tam olarak cpanele bağımlı değilse kesinlikle salt kurulum yapmanızı tavsiye ederim.

nginx+phpfpm+mariadb+phpMyAdmin+proftpd+binddns+ge rek varsa birde mail yazılımı ile harikalar çıkartabilirsiniz ve hiçbir lisans ücreti ödemezsiniz.

Sunucunuzunda hiçbir kaynağına boşu boşuna yük çıkartmazsınız.

Nginx gzip özelliğini aktif eder birde http2 olarak kullanirsaniz ufak tefek size özel ince ayarlar ile tadından yenmez.

Performans ve güvenlik konusunda salt kurulmuş nginx tümünden daha iyidir ve hiçbir lisans ücreti yoktur.

Ben bu saydıklarımın üzerine birde ddosdeflate iptables ile çalışan bağlantı isteklerini limitleyici yazılımı kullanıyorum, sunucunuz güçlü ve yoğun yük altında olmayan bir sunucu olduğu için iptables performanslı çalışacaktır ve kendi çapınızda sunucu içerisinde kendi firewallinizida kurmuş olursunuz, bağlantı gücünün yettiği belli seviyede saçma sapan saldırılardan etkilenmeden devam etmenize olanak sağlar örneğin eskiden kurmus olduğum bir sunucunun iptables ile banladığı saldırgan iplerin listesini gösteren videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/MBU40T2_z3s

hatta ben bu sisteme birde ip muaf paneli yaptim oradan ipnizi muaf bırakarak ftp vb yüksek bağlantı gerektiren işlerinizde firewalldan etkilenmemenizi sağlıyor.

kurulumlar ve kullanım çok basit ücretsiz yardımcı olabilirim size bir arkadaş olarak .)

Türkiyede sunucu sahipleri sürekli bu panel vs yazılımlarına çok fazla siteleri yoksa gereksiz yere para ödüyorlar bu tarz paneller hosting şirketleri ve çok fazla site barindiranlara uygundur benim görüşümce ve hatta birçok detaylı ayar yapılmadan bunları kullanmak birçok güvenlik zaafiyetine sebep oluyorlar.

Salt kurulumlar hem işin daha detaylı ogrenilmesinde birer olanak hem daha güvenli hemde ücretsiz arkadaşlar vede çok daha performanslı.