ce7in adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kimler olduğunu bilmek pek mümkün değil. Siz milyonlarca dolar ile spekülasyon yapan ve küçük yatırımcıyı silkeleyen balinalardan olsanız söyler miydiniz? Tabi ki söylemezdiniz. Kimse söylemez. Zaten kim olduklarının önemi de yok. Ben desem ki size bu balinalardan biri Ahmet. Ne yapacaksınız? Gidip bir sonraki hamlesini mi soracaksınız?

Kripto paralardan kazanç elde etmek istiyorsanız yapmanız gereken kim olduklarını ya da ne olduklarını öğrenmek değil. Ayak izlerini takip etmek. Bir sonraki hamlelerini tahmin etmek kolay değil. Çünkü genelde belli bir pattern'e göre hareket etmez bu boyuttaki yatırımcılar. Çünkü öyle hareket ederlerse bir sonraki hamleleri tahmin edilir, silkeleyen değil silkelenen olurlar. Bu yüzden hamle başladıktan sonra birşeyleri tespit edebilirsiniz. Öncesinde değil. Tabi bunun için kazancınız da küçük olur. Yapacak birşey yok. Siz ve bizim gibi küçük yatırımcılar aslanlar avlandıktan sonra geride bıraktıklarıyla beslenen akbabalar gibi davranmak zorunda. Benzetme kulağa pek hoş gelmeyebilir. Çünkü insanlar algıda seçicidir. Aslan dersin göğsü kabarır, akbaba dersin alınır. Hâlbuki önemli olan Aslan ya da Akbaba olmak değil, ne olduğunu bilmek ve bunu kabullenmek. Sonra da kapasiten boyutunda stratejiler geliştirerek başarılı olmaya çalışmak. Sonuçta bir akbaba "Ne demek akbaba kardeşim, ben aslanım aslan." diye atar yapıp buffalo avlamaya çalışmaz. Çalışırsa da bedelini canıyla öder. Ama kendini bilip "Kardeşim benim etim belli budum belli. Yapabileceklerim belli. Buna göre davranmalıyım." derse hayatta kalır, başarılı olur. Bizim yapmamız gereken de budur. Hiçbirimiz milyonlarca dolarlık bir portföye sahip değiliz. Emek vererek kazandığımız üç-beş kuruşu en iyi şekilde değerlendirmenin derdindeyiz. Buna göre yapmamız gereken şey de belli. Balinalar harekete geçtikten sonra onların adımlarını takip ederek kazanç elde etmeye çalışmalıyız. Onlar almaya başladığında almalı, satmaya başladığında satmalıyız. Tabi bu dediğim kolay değil. Öyle 3-5 günde öğrenilecek şeyler de değil. Sürekli piyasayı takip edip hareketleri analiz etmek ve tecrübe edinmek gerekli. Sonra da ufak ufak yatırım denemeleri yapmak. Böyle böyle kripto para piyasasından birşeylerler kazanabilirsiniz.
Evet piyasayı takip etmek gerek. Haklısınız ciddi anlamda takip ve deneyim gerektiriyor. Bir kaç coin haricin de yatırımı yap parayı unut bu sektörde kumar gibi.