Dünyanın yuvarlak olduğu bir teori değil ispatlanmış bir gerçektir.
Düz diyenlerin teorisini okuyup bunların sağlam teorileri olduğunu düşünüyorsan senin tüm diplomalarını iptal etmek lazım.
Hiç bir bilimsel eğitim almamışsanız düz mantıkla ahmakça zırvaların sağlam teori olduğunu düşünebilirsiniz.
Dünyanın düz mü yuvarlak mı olduğunu anlamak çok kolay. Sana bir kaç bin dolara patlar.
Sürekli doğua doğru gidersen. Başladığın yere dönersin. Bir uçak bileti al İstanbul- Hongkong. Sonra Hongkong- Sao Paulo. Ardından da Sao Paulo İStanbul uç.
Uçak hep doğuya doğru gidecek ve sen sonunda İstanbul'a ulaşacaksın.
Bu saçmalığa inanmak için minimum cehalet seviyesi nedir ölçmek lazım.
bilmem kaç yıl önce birisi dünya yuvarlaktır dediğinde %95 kesim aynı senin gibi söylüyordu. hatta bu fikre o kadar çok karşı çıkıyorlardı ki yuvarlak diyenleri hapse atıp işkenceye maruz bırakıyorlardı

senin şuan inandığın kadar onlar da yuvarlak olmadığına ya da dönmediğine inanıyorlardı. bunun aksin iddaa edenlere senin gibi saldırıyorlardı

sonra ne oldu bu sefer de yuvarlak olduğu ortaya çıktı ya da inandırıldı. şimdi de aksini iddaa edenler var.
demek istediğim senin iddaa ettiğin gibi yuvarlak olmasa ne çıkar sen ne kaybedersin ya da siz diyelim yuvarlak olduğunu şiddetle iddaa edenler ne kaybedersiniz düz çıksa? neden bu tahammülsüzlük farklı fikirlere?
mesela dün bana bir video geldi müslümanlar uyuyor falan din elden gidiyor şöyle oluyor böyle oluyor ben de şöyle düşündüm bırak bunu dini yapan düşünsün sana ne sen kendine emredileni yap geç. Bizim kadar Allah düşünmüyor mudur dinin gidecğeini yok olacağını falan? Müdahale edemez mi etmez mi etmezse nedne etmez? biz dini yaşatmak zorunda mıyız yoksa dinin emrettiğini yaşamak zorunda mı? dini yaşatmaya çalışırken dinin kuralları dışına çıkmak affedilir bir kusur mudur? sorular o kadar çok ki sormaya çekiniyorum