Arkadaşlar hepinize selamlar.
Çok fazla uzatmadan kısaca size izlenimlerimi belirteyim. XenForo 2.0 altyapısı da tema ve kod yapısı da tamamen değişmiş durumda. XenForo 1.x ve üzeri sürümlerde SEO kavramı çok tartışılmıştı hatta bunu eleştiren sayısı da bir hayli fazlaydı fakat 2.0'da ciddi bir fark olduğunu söyleyebilirim. Şöyle liste halinde kısaca paylaşayım.
Admin CP
Admin kontrol paneli komple değişti. Siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama bana çok profesyonel geldi. Eskisine alıştığınız için ilk zamanlarda biraz tuhaf geliyor ama sonra resmen wordpress gibi bir hava yakalıyorsunuz.
SEO
Son birkaç gün içerisinde indexlenme konusunda müthiş bir ilerleme oldunu fark ettim. XenForo SEO konusunda müthiş bir fark sağlamış ve cidden Google ile epey bir uyum sağlamış diyebilirim. Index hızı gerçekten çok güzel ama sanıyorum artık grafiğin Font-Awesome tipine dökülmesi büyük bir rol oynuyor bu konuda.
Performans
XenForo 2.0 performans konusunda öncekine göre daha hızlı, daha verimli ve ciddi bir fark gösteriyor. Az önce de belirttiğim hızlı indexlenme de onun bir getirisi olsa gerek diye de düşündüm.
Tema
XenForo'da tema yapısı tamamen değişmiş ve benim en çok hoşuma giden şablon editörü oldu. En azından artık çalışma yaparken hata verince iki saat satır aramakla uğraşmadan anında o satırı bulabiliyorsunuz ve kodlama/geliştirme yapanlar için de müthiş diyebilirim.
Eklenti
XenForo'da eklentiler de değiştilmiş, yüklemesi de kurması da artık farklı ve daha bir keyifli olmuş. FTP'deki bölgeleri de değiştirilmiş, kütüphanesi ayrı bir yere alınmış.
MVC
Bu sistem hala aynı. Yine Overlay pencereler klasik devam ediyor ve daha soft bir ayar verilmiş.
Üyeler
Üye kartları artık kendi bölgesinde direkt açılıyor. Bildiğiniz üzere önceden mini bir Overlay pencerede açılıyordu, şimdi daha soft bir yapıda çalışıyor. Benim tek ısınamadığım bu kısım oldu ama zamanla alışılır elbet. Unutmadan, üye profilleri de komple değişti.
Konular
Yeni konu açmak artık çok daha basit. Hem ana sayfada, hem konu listesinde kısayol editör sayesinde üyelerinize anında konu açma imkanı sağlıyorsunuz.
Mesaj alanları değişti, hızlı düzenleme olsun permalink kavramı olsun hepsi değişmiş ve daha basit bir kullanım kolaylığı sağlanmış.
Son konular eklentisi derdine son!
Varsayılan olarak gelen Widget özelliği sayesinde foruma yüklenen eklentilerden kurtuluyorsunuz. Widget sayesinde artık birçok modülü ekleyebiliyorsunuz.
Beğen butonu artık özel mesajlarda da var.
Evet şimdilik burada noktalıyorum. Daha fazlasını merak edenler şuradan demoya bakabilir demo güncellendi bu arada:
https://xenforo.com/demo/
Sorusu olan varsa konu altında sorabilir :)