Ben günaha girdim kısmını misal olarak vermiştim. Örneğin İŞİD'e katılımların birçoğu yanlış bilgiler ile yayınların yapılması sonucu gerçekleşti. Onca masumun kanı o yayını yapanların ellerine bulaşmadı mı? Benim demek istediğim böyle hassas bir konu ve bu ülkenin dini dışında milli yapısı ve ulusal liderini de içine alan herhangi bir kanıtı veya doğruluğu kanıtlanmamış bir yazı ile yayına girmek yarardan çok zarar sağlayabilir.
Şimdi ben görmediğim bir olay, duymadığım söz için de olsa hangi dinden olursa olsun bahsedilen kişi veya kişilerin hakkına girersem bu kul hakkı olur. Eğer kul hakkı olmasaydı bugün müslüman olmayan herkesin parasını malını almak caiz olurdu. Size nacizane dost tavsiyem
"Bilmediğin şeyin ardına düşme; doğrusu kulak, göz ve kalp, bunların hepsi o şeyden sorumlu olur."(İsra, 17/36)
şu ayet içerisinde yazılanı iyi anlamak. Sorularlaislamiyet.Com sitesinde şu ayeti açıklarken,
Bu ayette insanın bilmediği bir konuda söz söylemesi, hüküm vermesi, bilgisizce davranması; bilmediği tanımadığı kişiler hakkında ileri-geri konuşması, daha özel olarak yalancı şahitlik yapması, iftira atması, kısaca bilgi sa*hibi olmadan, tahmine göre herhangi biri için maddî veya manevî zarara yol aça*cak şekilde konuşması ve hareket etmesi yasaklanmaktadır.
sözlerine yer vermiştir. Yine de sizin bileceğiniz iştir. Her beşer kendi günahından sorumludur.
Bu yazıda nasıul bir düşünceye kapıldınız günaha girdiniz doğrusu anlamadım.görüşleriniz yorumlarınız ve eleştirileriniz için çok teşekkür ederim.Evet dediğiniz gibi hassas konular ama bütün yazılar elimden gözümden ve onayımdan geçmeden yayına sunulmuyor.Dediğiniz gibi hassas bir konu ve bir başkasının vebalini yüklenmek istemem.ama site sonuçta İslami konular içeriyor ve insnaların kendilerini sorgulaması özdenetiden geçirmesi vicdan mekanzmasını harekete geçirmesi için içerik ve konular barındırıyor.
Kaldı ki makale de tamamen İslam'ı yozlaştırmak isteyen batı dünyasını eleştirmiştir.Her ne kadar düşünerek okuyacak olursak eğer batı dünyası değila slında bizi de çok yakından ilgilendiriyor ama neyse
Allah'ın kitabında Resulünün sünnetinde nerede var mayo bikini ile gezmek.Ha o zaan bunlar yoktu diyeceksiniz belki ama sonuçta tesettür örtünme ayeti var.Farkeder mi?
Saygılarımla