Ülkenin adalet sisteminde problem yok, problem sizlerin adalet beklentilerinde... 4 sayfayı da tek tek okudum, otomobil çarpması dışında hiç bir konu ceza yargılamasının alanına girmiyor ki bu konuda açılan dava da tazminat davası olabilir... Bir de haksız yere ceza alan arkadaş var ki onun da hikayesi ilginç avukatları delilleri yeteri kadar iyi kullanamamış olabilir...
Ticaret yapıyorsunuz, sözleşme yok, belge yok, irade beyanlarını kanıtlar nitelikte evrakınız yok, sonra dolandırıldığınızı iddia ederek gelip burada konu açıyorsunuz... Ortadaki olay dolandırılma değil; olan tek şey var sözleşmenin taraflarından birisinin edimini yerine getirmemesi yani temerrüde düşmesi, bu da hukuki ihtilaftır. Hukuk mahkemelerine başvurmanız gerekir, savcılık makamını meşgul etmeniz gerekmez...
Benzer bir durumla ben de karşılaştım. Bu kadar ayrıntı verdiğinize göre hukuk okudunuz veya okuyorsunuz. İyi de biz hukuk okumadık ki; hangi davayı nereye açacağımızı bilelim! Dava dilekçesini verdiğimizde savcı efendi ifademizi aldıktan sonra dilekçeyi ilgili mahkemeye yönlendiremez mi?
Dolandırıcılıktan dava dilekçesi veriyorum, mahkemeden sonuç çıkmadığı gibi beni hukuk mahkemesine yönlendiriyor. Sistem bunu kendi içinde halletse, bir mahkemede sonuçlanmayan davayı ilgili diğer mahkemeye, o dava sonuçlanana kadar takip etse de insanlar böyle perişan olmasa daha iyi olmaz mı?