Merhabalar, eski bir haber muhabiriyim. Uzun zamandır forumda da haber editörlüğü yapıyorum. İzlediğiniz yolun baştan sona yanlış olduğunu söyleyebilirim. Google News, zamanında çok şişirildi. Neyse ki o balon da söndü. Eskiden 5.000 TL değer biçilen News kayıtlı siteler artık 600 - 700 TL üzerinden gidiyor. İnsanlar News'in pek işe yaramadığını öğrendiler. İnternet haberciliği macerasında sadece ufak bir artıdır Google News servisi. SEO çalışmalarınızın içeriğini bilmiyorum ama bu tip çalışmalar ya çöp çalışmalar oluyor ya da zamanından önce yapıldığı için verim alınamıyor. Bir haber sitesinin olmazsa olmazı sosyal medyadır. Sosyal medya gücünüz yoksa istediğin kadar içerik üretin, SEO yaptırın hiçbir işe yaramayacaktır.
Çalıştığınız yazarlar tabi ki önem taşıyor fakat haberin dili gereği yazarların cümleleri birbirleriyle benzerlik gösterir. Elbette garip durumlarla da karşılaşıyoruz. Bir müşterimin sitesinde bir ara şöyle bir cümle kullanılmış: "Siz değerli takipçilerimiz için bla bla bla". Hayatım boyunca unutamadım o cümleyi. Her neyse, bu tip garip örnekler haricinde yazarlar arasında bir fark bulunmaz. Yazarın önemi de bu doğrultuda yine geri planda kalıyor. Yolumuz tekrar ve tekrar sosyal medyaya çıkıyor. Öte yandan yazarlarla gün sonu ödeme şeklinde çalışırsanız başınız ağrımaz.