bakın adalet nasıl oluyor örnek veriyim.
2015 aralıkta 20 senedir oturduğum avcılardan beylikdüzüne taşındım. clk boğaziçi elektrik abonelik için gittiğimde 3 farklı adresten 5-6 farklı dosyadan 6000 tl kadar borç çıkardı. mecbur kaldım ödedim ve itiraz davası açtım, tabi hiç birşey çıkmadı. yaklaşık 45 gün önce gelip elektriği kesmişler. sebebini sordum, 2009-2015 arasında ödenmemiş borcun, icrada dosyaların var dediler. tabi tüm dekontları serdim önlerine, hatta 18 kuruşluk bir dekont var ki borcu bulabilmek için 3 saat aradılar, 18 kuruşu ödetmeden elektirği bağlamadılar. her neyse, dekontlara baktı avcılar işletme müdürü abla, sistemde gözükmüyor dedi. nası yani, bunlar sizin verdiğiniz dekont değil mi? bunlarda kartla yaptığım bankada kayıtlı ödemeler değil mi dedim. sistemde gözükmüyorsa ödeyeceksin, yapacak birşey yok dedi.
savcılığa gittim, dekontları verdim, olanı biteni anlattım, dilekçemi verdim çıktım. geçen cuma savcılıktan yazı geldi. kamu yararına bir durum olmadığı için takipsizlik verilmiş. seve seve tekrar ödeyeceksin, 2 sene sonra isterlerse bir daha ödeyeceksin diyor savcı paşam. 3-4 gündür yurt dışı için araştırıyorum...