kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yeni bir site açtım ( 20 Gün oldu ) içerikler ciddi manada geride çıkıyor.
Öncelikle siteniz yazdığınız gibi 20 günlük.
Kusura bakmayın ama 9 yıllık üyesiniz. Tamam bazı şeyleri geri planda bırakmış veya bazı işlemlerin değişmesi farklılaşmış olabilir.
Farklılaşmayan şey 20 günlük sitenizin olmasıdır.
Yeni site avantajı hakkında bir önceki mesajımda yazdım.
Aynı şey backlinkler içinde geçerlidir.
r10 backlink değeri "nofollow" olsa bile bellidir. "nofollow backlink" olması o linkin değersiz yada önemsiz yada dikkate alınmadığı demek değildir.
Keza dofollow olmasıda aynıdır.
Çöp siteden alınan dofollow yerine r10 gibi sitelerden nofollow link alınması Bin kat değerlidir.
Her alınan link ister "no" ister "do" olması değişmiyor. Search Console anında düşmez. Buda Google bu tür linkleri anında değerlendirdiği anlamada gelmez. Search console sitenize bağlantılar kısmında görünmese bile o backlinkin işe yaramıyacağı anlamınada gelmez. Bu backlinkleri arama motorları değerlendirir.
Aranma hacmi düşük bile olsa içeriğin özgün olduğundan dlayı üst sırada çıkmasını bekliyorsunuz.
Sizin gibi bir çok kişinin (Hatta bu gece hem mesaj hem telefonda görüştüğüm kişiye) özgün içeriğinin aslında ne kadar BERBAT olduğunu gösterince, o içerikleri düzenlemeye başlayacağını söyledi.
Bizim insanımız tez canlı.
  • Domain en az 3 yıllık aldınız mı?
  • SSL aldınız mı?
  • Güzel bir sunucu firmasından hosting aldınız mı?
Bunlar bile sıralamayı etkiliyor iken;
  • Kullanacağınız temayı en iy şekilde kurdunuz mu? Düzenlediniz mi? (Beğen bir tema al kur kralsın olayı yok.)
  • Kullandığın temada valid hatalara göz attınız mı?
  • Gereksiz yerleri kaldırdınız mı?
  • Olmayan aslında olması gereken yerleri eklediniz mi?
  • Bir çok kişinin bilmediği ama oldukça etkisi olan meta tag eklediniz mi? (Meta keyword gereksiz undan bahsetmiyorum.)
Yine bu yazdıklarım sıralamayı etkiliyor iken;
  • İçerikleri belirleyip makale yazıp veya yazdırdınız mı?
  • Title seçiminiz ne kadar doğru? (Title 150-200 karakter kullananlar var ve HABERİ YOK.)
  • Description seçiminiz ne kadar doğru? (AİO veya Yoast seo eklentisi Description otomatik ise zaten bir işe yaramaz.)
  • Anahtar kelimeleriniz (kelimeler değil dikkat edersen kelimelerin diye yamışım) değişik varyasyonlarını kullandınız mı?
Yine bu yazdıklarım sıralamayı etkiliyor iken;
  • Yazı kaç paragraftan oluşmakta.
  • İçerik kaç cümle ve kelimeden oluşmakta.
  • Yazı içeriğini öne çıkan görsel dahil yazıda 1-2 resimle zenginleştirdiniz mi?
  • H tag kullanarak zenginleştirdiniz mi?
  • Biçim etiketleri kullanarak zenginleştirdiniz mi?
Anlayacağınız bir çok etken var iken, Bir çoğumuz 1 backlink aldım, 2 özgün içerik yazdım sıralamda yokum v.s........ Google saçmalıyor v.s. tarzında konular açılmakta.
(Sizin konunuzdan bahsetmiyorum genel anlamda düşünce bu yönde maalesef.)
20 günlük sitenize ister diğer sitelerinizden isterseniz para ile aldığınız sitelerden gelen backlink hemen düşmez ve ETKİ YAPMAZ.
Anasayfa yerine yazıya link almak daha iyidir.
Google botları sitenin kodlarından linklerin footer olsun ana sayfa olsun yazı içi olsun nereden geldiğini aldılar.
Aranması ister yıllık 5 kişi olsun ister günlük 500 kişi olsun hemen çıkarım diye düşünürseniz zaten yanlış yoldasınız.
Sizin doğru zannettiğiniz title ve description açıklamanız yanlış bile olabilir. (İlgili site linki özel mesajla gönderirseniz bir bakarım.)