Cevabın için teşekkür ederim hocam.
Garantili cihazlar mevcut.yok değil. Ancak ücretleri gerçekten çok pahalı. 2300/2400/2700 en az garantisi olan (2-3 ay) 2000'den aşağı çok çok zor. Onların da dışı kesinlikle çizik, vuruk, ezik vs.
Benim kullandığım uygulamalar genel olarak (İnstagram, sahibinden, whatsapp, youtube, scotty, letgo) farklı bir şey yüklemiyorum. Ancak resim çekmem gerekebiliyor. (İşim gereği, araçların iç dış detaylı fotoğraflarını çekip mail atıyorum. Ama bayanın 400+ resim 40+ video 55+ uygulaması vardı 3 gb gibi bir yer mevcuttu ayarlar kısmından baktım 13 GB kullanmış gözüküyor bu istatistiğe göre. Dolayısıyla bana da rahat rahat yeteceğini düşünüyorum.
imei kontrol ettim hatta kaydettim. Apple sitesinden ve e Devletten de kontrol ettim problem gözükmüyor. Türkcell'den alınmış cihaz zaten.
Şarj kontrolü dediğin gibi yapacağım hocam. (Telefona giren kısımı sağ sol yapacağım değil mi?)
Yalnız anlamayamadığım durum, ekran cam filmi vs bu kısmı anlayamadım daha açabilir miyiz bu konuyu? Telefonun ekranında cam filmi yok koruyucu olarak. Bayan zaten hep dış kılıfla kullanmış gerçekten temiz elbette bir kaç çiziği mevcut kılcal ama görünürde ciddi aman aman bir şey yok.
Şarj konusu aynen dediğin gibi. Temassızlık varsa ya girişte ya da kabloda sıkıntı vardır. Yanında kablo götür bir de öyle dene şarjı. Sıkıntı çıktı ve adam kabloda sıkıntı diyorsa dur benimde var yanımda onunla deneyelim falan de.
Genelde iPhone alanlar direk taktırır filmi. O konuda sıkıntı yok. Fakat ekran filmi çatlar ve kaldırır. Ve telefoncuya gitmeden belli bir süre kullanayım birşey olmaz derken kılcal çizikler oluşmaya başlar. 1 gün anahtarla cebinde durduğunda inanılmaz şekilde çizikler oluşuyor. Ekran filmini takınca biri bile görünmüyor. Ekran filmi yoksa daha vahim. Bazıları telefon kalınlaşıyor bahanesiyle kılıf kullanmaz onu anlarım da kırılmaz cam niye kullanılmaz? Malına önem göstermiyor demek ki.
Ve yine ben senin yerinde olsam 6s yerine 7 alırım. Ağırlık olarak büyük fark var. Fiyat farkı nedir veya özellik olarak arasında ne farklar var bilmiyorum ama kesinlikle 7 tercih ederdim.