@OttomanGuardian; sorularına sırayla cevap vermeye çalışacağım, konuyu detaylı açıklamadığım için bu tarz soru işaretleri olması normal kısa zamanda detaylandırıcam.
1-) Neden Redis?
Redis verileri bellekte kayıtta tuttuğu için, cpu tarafından gerçekten çok hafifleme mevcut çünkü ram üzerinde tutulduğu için farklı kanala uğramadan direk kullanıcıya aktarılıyor. Memcached ile test ettim ve redis'in daha avatanjlu olduğunu fark ettim. Hatta "memcached yerine kullanılabilecek, hızlı ve modern bir key-value store." şeklinde ifade kullanılır. Bir diğer avantajı, redis tekrar başlatıldığında bellekteki verileri silmez farkı günceller dolasıyla herzaman performanslı ve optimize şekilde çalışır.
Wordpress'de database ve diğer veri akışını ön bellekte tutarak hızlı veri akışını sağlayacak cache görevi şeklinde kullanıyorum. Ayrıca FastCGI'den daha iyi ön bellek yaptığı ve ortaya daha iyi performans koyuyor.
2-)
Veritabanı
Aslında belirtmedim ama MariaDB kullanıyorum.
2-) neden ngx_pagespeed?
Nginx ile daha stabil çalıştığı ve optimize işlerini eksiksiz tamamladığı için kullanıyorum. Ayrıca google tarafından desteklenen bir eklentidir.
3-) Csf ( Sanırım cloudflare demek istedin. ) - Kullanıcıya bağlıdır.
Bahsettiğim gibi, cloudflare'nin özel bir sebebi yok free paket ile hız artışı olduğunu gördüm fakat yine kullanıcıya bağlı ek kurulum sağlayabilirim diye belirttim.
4-) OWASP, OSSEC ve MALDET Kısaca Linux Güvenlik
Linux ubuntu güvenliği gerekli uygun yöntemleri kullanıyorum tabi. Bunun detayı kullanıcı kafasını karıştırır diye yazmak istemedim. Örnek vermek gerekirse;
- SSH portu değişme
- Root girişini kapatma
- ufw firewall
- middleware için uygun linux uygulamaları
- Ekstra Maldet kullanıyorum zaten.
Ek olarak ek bir panel ihtiyaç duyulmadığının kanısındayım. DNS serveri manuel bir şekilde kurup ns adreslerini kuruyorum. Cpanel aylık 50TL ödemek bence gereksiz.