Merhaba arkadaşlar,
R10 da ilk 1 BTC 25.000 TL konusunu gördüğümde dikkatimi çekmişti bu Bitcoin. Şuan 47.400 tl ve artmaya devam ediyor.
Bu süreçte bazı araştırmalarım oldu. Birkaç siteye üye oldum. online mining denedim vs. BTC TÜRK, Cex.io, hashflare.io gibi sitelere üye oldum. üyelikten sonra çok da kurcalamadım ama biraz bilgi sahibi gibiyim ama bu işi sürekli takip edenler kadar da bilgili değilim.
Şimdi elimde 1000 dolar var ve bitcoin almayı düşünüyorum açıkcası. Bu işin piri olan arkadaşlara bazı sorularım var.
1- Bitcoini siz nereden alıyorsunuz, alım satım için nereyi önerirsiniz?
2- BTC TURK gibi sitelerde önlü arkalı kimlik isteniyor. Siz bu şekilde kilik gönderdiniz mi? güvenilir mi, göndermeli miyim?
3- 2018 Hazirana kadar tutup o yazın gelmesiyle satmayı düşünüyorum. bu süreçte Bitcoin sizce yükselir mi?
Sorumlarımın cevapları ile ek olarak yazmak istediklerinizi, varsa önerilerinizi, sizin fikirlerinizi, öngörülerinizi merak ediyor ve bekliyorum.
mantık dahilinde verilen cevaplarınıza
r10+ vereceğim.
Şimdiden teşekürler
Güncelleme: Bugün araştırmalarım sonucu güvenimi kazanan Paribu ve Cex.io sitelerine hesabımın onayı için kimlik bilgilerini vs gönderdim. En kısa zamanda paramı da Bitcoin e yatıracağım.
Pazar günü bu işe girmeye karar verdiğimde Bitcoin 11.410 dolar idi şuan 12.222 dolar.. geçen her gün zarar gibi. bir an önce girmek istiyorum.
Halen önerilere tavsiyelerinize açığım. Bilgi paylaştıkça çoğalır.
Güncelleme 2: Paribu hesabım 1 - 3 saat içinde 14:00 gibi onaylandı. An itibariyle paribu'ya transfer yaptım.14:10 gibi para transferi yaptım 14:16 gibi paribu paramı onayladığına dair sms gönderdi. Bundan sonra artık alım yapma işlemi kaldı.
Yeni başlayan biri için iyi ilerliyorum sanırm
Güncelleme 3: Paribudan 4400 TL yani o günün kuruyla 1140 Dolarlık bir alım yaptım.
Ben alırken 1 BTC 47.000 TL idi. Şuan 48.750 TL
Güncelleme 4 : Bugün 47.000 deyken 4400 ile aldığım bitcoinimi 68.000 tl olduğunda sattım. elime 6234 tl geçti. 3 günde 2000 tl ye yakın para kazandım.
İşlemleri Paribu'dan yaptım. hesaba yatınca hemen yattı. çekerken de hemen çekebildim hiç sorun yaşamadım.