@Baykod;
Birebir yaşadığım olayı anlatayım.
Vatandaşın birinin 400 Tl borcu var sunucu kiralamdan dolayı bu borç 4 aylık filandı aramızda samimiyetten dolayı 4 ay idare ettim. Sürekli salladı şu gün bu gün diye. Neyse en sonunda öyle bir çileden çıktım ki whatsapp üzerinden ana avrat düm düz gittim. Ertesi gün icra dairesine gittim adına ilamsız icra takibinde bulundum. Safım itiraz etmedi. Neyse 2-3 hafta geçmedi karakoldan aradılar hakaret davası açmış eleman eline kanıtta var. Gittim ifade vermeye sordular işte küfür ettin mi valla dedim sinirli adamım etmişimdir. Neyse hikayeyi fazla uzatmıyayım aynı senin olaydaki gibi uzlaşma ya gitti olay. Adliyede bir oda da mahkemenin özel kalemi uzlaşmacı olarak seçilmişti ( Senin olayında ki gibi telefon ile bir beni bir karşı tarafı arama olayı yok). Ben ve karşı taraf karşılıklı oturduk adam sordu işte küfür ettin mi dedim elinde kanıt varmış etmişimdir. Karşı tarafa sordu borcun var mı var. ee neden ödemiyorsun filan neyse. Adam sordu nasıl anlaşacaksınız nedir istekleriniz.
Benim teklifim davadan vazgeçsin bende icradan vazgeçeyim dedim.
Karşı tarafta davadan vazgeçsin bir de bana ve aileme hakaret etti bana 3000 lira öedesin dedi. Ben direk sana değil 3,000 tl 3 kuruş vermem dedim. Uzlaşma görevlisi bir kaç defa daha orta yol bulmayı denedi baktı olmuyor uzlaşma sağlanamamıştır deyip kapattı uzlaşma dosyasını ve mahkemeye gönderdi.
Sonrasında mahkemeye çıktık. Mevzuyu hakim sordu anlattım işte borcu vardı 4 aydır ödemiyordu her defasında ödemiyeceksen söyle sileyim ama oyalama diyordum ama oyalıyordur en sonunda dayanamadım mesajı attım dedim. Asıl komedi burda başlıyor.
Hakim Karşı tarafa sordu : Bu adama borcun varmı?
Cevap : Evet var.
Hakim : Ne zamandır borçunu ödemiyorsun ?
Cevap : 4 ay sanırım
Hakim : Niye ödemiyorsun.
Cevap : Bana küfür etti?
Hakim : Oğlum adamın borcunu dört ay ödememişsin adam sana daha 2 ay önce yollamış mesajı. Adam sana borcunu ödemediği için hakarette bulunmuş.
Cevap : Evet. Bende küfür ettiği için ödemedim. (salonda bir sessizlik) bu konuşma 2-3 defa tekrar etti salak hala aynı şeyi söyledi küfür etti diye borcu ödemedim dedi.
Mahkeme sonucu ben beraat ettim. Karşıdaki vatandaş bana olan borcunu ödemek zorunda kaldı İcra masrafları ile birlikte. Üstüne mahkemeyi sebepsiz yere meşkul etmek gibi bir şeyden az bir para cezası aldı.
Benim bu mevzuda tek avantajım bana mahkeme açmadan icra takibi başlatmış olmam ve karşı tarafın buna itiraz edecek kadar zeki olmaması sanırım.

@Baykod senin mevzunda kafama takılan konu uzlaşmacının telefon ile ara bulmaya çalışması.