Hepinize iyi geceler,
Hepinizden aşağıda ki konuda yardım istiyorum.
Bir kaç hafta önce makale yazarken yada editörlerden satın aldığım makaleleri siteye yüklerken sürekli kontrol etmekten bıktığım için bir web sitesi geliştirmeye karar verdim. (
www.seocontentchecker.com ) Bu seo uyumlu makale yazma denetleyicisi gibi düşünülebilir. Projeyi geliştirirken tr uyumlu ve bu derece kapsamlı bir analiz aracını tek kaynak altında bulamamam buna sebep oldu.
Bunu ortaya çıkarırken bir çok yabancı seo blogundan ve google webmaster tools'tan yardım aldım. Geceler boyu araştırıp Google aramalarda neleri ne derece etkin kullanıyor gibi analizler çıkarmaya çalıştım. Şuan sitenin büyük kısmını tamamladım.
Sitede aşağıda ki maddeleri ana başlıklar halinde kontrol ediyorum, bunun haricinde alt maddeler dahil toplamda şuan 53 maddeyi kontrol ediyorum. Burada küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum bu geliştirdiğim aracı tool makalelerin ilk sırada çıkacağını garanti etmiyor, zaten google'un algoritmasının tamamını bilme şansımız olmadığı için deneme yanılma ile ve hatırı sayılır yabancı büyük blogların yazdıklarına göre şekillendirilmiştir. Bunun etkisini kendi web sitelerimde kısa zamanda ilk 3'e ana kelimelerde girerek görmüş bulunuyor. Tabi sizde kullanıp gerçek kararı siz verin.
Neleri Kontrol Ediyoruz?
- Keyword yoğunluk analizi
- Bold kelime analizi ( min, max ve içerik kontrolü )
- İtalik kelime analizi ( min, max ve içerik kontrolü )
- Title kontrolü ( uzunluk min, uzunluk max, yoğunluk ve içerik kontrolü )
- Description kontrolü ( uzunluk min, uzunluk max, yoğunluk, duplicate ve içerik kontrolü )
- H1 kontrolü ( içerik, adet, max uzunluk )
- H2-H4 etiket kontolü ( içerik, oran, maximum adet )
- Url kontrolü ( title, içerik, adet )
- İmage kontrolü ( title, içerik, adet )
- Tekrar eden ( duplicate ) içerik kontrolü
- Video kontrolü
- Makale boşluk kontrolü
- Alt satır oran kontrolü
- Keyword - paragraf içerik kontrolü
- Minimum kelime kontrolü
- Gunnin Fog Index okunabilirlik kontrolü
- Flesch Reading Ease okunabilirlik kontrolü
- Cümle uzunluk kontrolü
- Google ilgili arama önermeleri ( Keyword kelimede yapılan ilgili arama önermeleri )
- İçerik resimlerinin optimizasyon kontrolü
Geliştirilmekte olan maddeler?
- Kopya içerik analizi
- Aynı keywordlerde Google ilk 3'te gelen sitelerin puan analizleri
- Sosyal medya entegrasyon kontrolü
- Renk ve font değişikliklerine göre vurgu kontrolü
- Projeler altına sayfaların eklenebilmesi
- Oluşturulan içeriğin dışarıya pdf, word, email olarak aktarılması
- İçeriğin kaydedilip yapılan işlemlerin statü değişikliklerinin yapılabilmesi
- İçerik detaylarının paylaşılabilmesi
- Analiz için api servislerinin sunulması
- Wordpress entegrasyonu
Burada sizin fikirlerinize ihtiyacım var. Bu projeyi devam ettirmelimiyiz? Evet ise varsa gördüğünüz eksik yada hatalı kısımları bana iletebilirsiniz.
İkinci olarak bu projeyi siz yapmış olsaydınız bunu ücretsiz kullandırmaya devam mı ederdiniz, yoksa belirli bir ücret karşılığı pazara sunar mıydınız? ( ücretli olmalı ise fiyat sizce ne olmalı? )
Sizlerden gelecek tüm fikirler bizim için çok önemli. Ayrıca sizlerden gelen fikirleri hayata geçirmemiz sonucunda projede geliştiriciler kısmında adınıza yer verilip, ilerleyen aşamalarda projede diğer kullanıcılara göre daha fazla haklara sahip olma imkanı sağlanacaktır.
Uzun bir yazı oldu şimdiden okuduğunuz için çok sağolun. Ayrıca siteyi inceleyip bana iletişim kısmında ki emailden yada forumdan iletişime geçip fikirlerinizi, nasıl geliştirebileceğimi vb konuları yazarsanız çok sevinirim. Burada vereceğiniz en ufak bir fikir bile bizim tarafta yol gösterici büyük etki yaratacaktır.
Umarım sizler için yararlı bir proje ortaya çıkarmışızdır.
Site adı :
www.seocontentchecker.com