Merhaba arkadaşlar bir form düzenliyorum takıldığım yer var yardımcı olursanız sevınırım.

kullandıgım js kodu

<script> 

function Control() 

{ 

var Check = document.getElementById('radio'); 

var Text = document.getElementById('textbox'); 

var Label = document.getElementById('label'); 

if(Check.checked) 

{ 

Text.style.visibility = 'visible'; 

Label.style.visibility = 'visible'; 

} 

else 

{ 

Text.style.visibility = 'hidden'; 

Label.style.visibility = 'hidden'; 

} 

} 

</script>

alttada form kodlarım;

<form action="onay-islem.php"  method="post">​

<font  color="#990000" size="4px" face="Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif"><strong>onaylayan yetkili :</strong></font>

</br> </br>

<input type="text" name="ONAYLAYAN" size="40" height="50" style="border-color:#900" required>

</br> </br>

<div>

<input type="radio" class="option-input radio" name="ONAY_DURUMU"   onclick="JavaScript:Control()" value="0" required>

<strong>Kabul Et</strong>​

<input type="radio" class="option-input radio" name="ONAY_DURUMU"  onclick="JavaScript:Control()" value="1" id="radio" required>

<strong>Kabul Etme​</strong>

</div>

</br> 

<label id="label" style="visibility: hidden"> <font  color="#990000" size="4px" face="Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif"><strong> nedenini yazınız :</strong></font></label>

</br> 

<input name="red" type="text" id="textbox"  style="visibility: hidden" size="40"  >

</br></br>

<input type="image" src="images/gonder.png" width="180" height="53" >

</form>

Şimdi arkadaşlar ben yukarı eger onay veren evet e tıklamıs ve onay veren ismini yazarak gönderme işlemini sağlatıyorum o iki alan zorunlu orada sorun yok. Eğerki kullanıcı ismini yazdı hayır a tıkladı onay vermediyse asağıya onaylamama nedenini yaacagı text cıkartıyorum burda onaylamama nedeni yazdıgı yerı zorunlu kıldırmak istiyorum.

Suanda o alanı " required " kodu ile zorunlu kıldıgımda bu sefer kullanıcı onay a evet dedıyse haliyle onaylamama nedeni text ekranı cıkmıyacak haliyle gönder dediğimde o alanı istiyor.

Şimdi benim istediğim o onaylamama nedeni text ni zsorunlu kılmak , fakat kullanıcı onaya evet dedıyse sonucta hayır demedıgı için o alanı girdirmeyi istemesin.