öncelikle geçmiş olsun. Yanlıs anlamayın ama bizim insanımız hakimden savcıdan polisten korkuyor biraz. Hele eve bi mahkeme kağıdı gelsin nabzı düşüyor nerdeyse. Bu kurumların ve makamların bizler için var olduğunu bizler olmasak hiçbir önemlerinin olmadığını bilmek lazım öncelikle.
Benzer bir konuda benim başıma gelmişti. Haklıyken hakaret ettiğim için haksız duruma düşmüştüm. Ancak ettiğim hakaret sizinkine benzer şekildeydi. Kötü bir amaçla söylemediğimi, başka insanların zarar görmemesi için uyarmak istediğimi söyledim. Sonuç olarak geçmiş sicilimin temiz olması ve olayın büyütülecek birşey olmadığını anladı hakim ve kovuşturmaya yer yok dedi. 5 sene suç işlemezsen para cezasıda yok dediler.
Sakın para falan ödemeyin kimseye. Polis arkadaş görevini yapıyor ve uzlaşma yollarına teşvik ediyor sizi. Gerekirse hakimede savcıyada söyleyin bu parayı ödeyecek imkanım yok diyin. Ben bu şahıstan verdiğim parayı alamadım zaten diyin. 10 bin ödeyebilecek gücüm olsa 1.500 ün arkasına düşmezdim diyin. Ve mutlaka banka dekontlarını ve açıklama kısmınıda görünecek şekilde savcıya bizzat verin.