Olay yeni değil. Ama ben borç talebimi geri çekince sandım karşı taraf ta geri çeker diye.
Uzlaştırmacıyla buluştum adam polis kimliğini filan gösterdi. İlk başta inanmamıştım aslında gece aramasından filan şüphelenmiştim ama gerçekten uzlaştırmacıymış savcının sağ kolu gibi bişey diyor sorduklarım.
Bir arkadaşım var hukuk son sınıf. O da uzlaştırmacının tüm dediklerini teyit ediyor
Deliricem cidden elim ayağım titriyor.
Tüm hukuksal süreci bilmiyoruz tabii, konu başında yazdığı kadarıyla konuşuyoruz. 10.000 lira ile ilgili hüküm mü çıkmış? Çıktıysa itiraz süresinde itiraz edecek ya da kesinleştiyse ödeyeceksiniz tabii. Hüküm çıkması için dava görülmesi gerekir, savcı da hüküm veremez. Burada daha dava yok, henüz uzlaştırmacı aşamasında. Uzlaştırmacı hukuki konuda otorite değildir, hele polisler hiç değildir; ne olacağı hakkında fanteziden öteye konuşamazlar. Bunların bildiği savcılık aşamasına kadar olan şeydir. Hüküm ise ondan sonraki yargılama sürecinin sonunda ortaya çıkar.
Şu anda yargılama olmadan sizden 10.000 lira almaya çalışıyorlar. Uzlaştırmacı da buna ortak oluyor, olmayan hüküm ile ilgili hapisle tazyikten bahsederek sizi bu işi diğer taraf lehine hareket etmeye zorluyor; bu iş kesinlikle çok pis kokuyor. Bırakın uzlaşmayın, dava açılsın, en kötü ne olacak 10.000 liraya dava sonunda hükmedilecek. O da olmaz.