Lazer'i bilmem ama daha iyi teknikler var artık, tongaya gelipde kesinlikle radyal keratotomi olma derim

Askerde iken olmuştum. Ev avrupa yakasında askerlik de Selimiye kışlasında olunca her hafta gözlüğü kırıyordum hastaneye gitmek için (Hastane demek çarşı izni oda direk mahalleye gitmek demek idi

) Gide gele hocalar ile bir samimiyet kurunca bir gün bir tanesi "Ya senin gözlere miyop ameliyatı yapalımda sende kurtul bizde kurtulalım diye bir şaka yapmıştı. O an beynimde bir şimşek çatı hemen yapıştım gide gele en sonunda ikna ettim. Çocukluktan itibaren zamanla artış gösterip en son iki gözde 3,5 ve 4 numara miyop iken Gata'da oldum. O zamanlar daha lazer filan yoktu ortada. Hoca öğrencilere ders niteliğinde yapmıştı bu operasyonu

Elde elmas uçlu bir bıçak manuel retina üzerine çizik atıyor. O gün bugün gözlük kullanmam. Yıllar içinde az bir görüş düştü ama yaşlılıkda var normal. Kartal gözü gibi olmuyor ama gözlüksüzde gayet rahatım. Tek sorun o yöntemde retina tabakası çizildiği için inceliyor ve bugün kartal gözü için lazer olmak istesem olamıyorum. Çünkü retina çok incelmiş.
hangi hocaya ameliyat oldun ? gatada bende göz ameliyatı geçirdim