bilgisayar az etkili olsada miyopun yükselmesinde önemli faktör genetik, yani bilgisayar bozmadı gözlerinizi azda olsa numaranızın ilerlemesinde etkili oldu.Eğer gözlük sosyal hayatınızı etkiliyorsa ( halı saha maçı, basketbol, motorsiklet için kask takma gibi ) olun derim ama tamamen numarasız bir şekilde olmuyorsunuz zaten ufakta bir numara payı kalıcak alışmanız zaman alıcak operasyonu geçirdiğiniz 2hafta içerisinde çok temiz bakmalısınız.İleride göz numaranız tekrar eski haline gelmicek ama tekrar miyopunuz yükselmeye başlıyacak(bazılarında başlamayabiliyor.) o zamanda zaten tekrar gözlük takıcaksınız belki sadece kitap veya gazete okurken.Bu ameliyatın ileride sizi katarak yapmasıda mümkün olabilir(katarak alanında uzman doktorla görüşmenizi tavsiye ederim.)
İkinci bir yol son 5 yıldır kullanılan bir yöntem gözünüzün kenarına 3 mm kesik atılıp gözünüzün arkasına mercek(lens) konulur sanki lazer olmuş gibidir ve bu mercek istediğiniz zaman tekrar çıkarılabilir.
o yöntem göz içi lens gözü rahatsız eder diye düşünüyorum onu yaptırmam şuan 40cm den ekranı bumbulanık görüyorum 2.25 miyoptum geçen sene heralde 2.5 aşıldı :S
Normalde lens kullanıyorum bir kere taktığım zaman 1 hafta çıkartmıyorum... bazen uzun kullanınca çıkart diye uyarı geliyor adeta 3 saat önce çıkardım 3 saat sonra geri takıcam lenslede uğraşmak istemiyorum gözlük desen kayboldu bitane plastik güzel gözlüğe 400 500 tl diyorlar o fiyatları vermek istemiyorum 1 tl ye mal edip insanları soyuyorlar

2 hafta önce oldum. Tam olarak bilmek istedikleriniz nedir?
zorlukları neler nerede oldunuz fiyat ne verdiniz nasıl görüyorsunuz numaranız ne idi ???