arkadaşlar ukraynada rus dili ve edebiyatı bölümünü bitirdim. aktif iş hayatımda da sektöründe Türkiyenin en büyük, kullandığı teknolojide avrupada 3. olan bir fabrikada sovyet ülkeleri pazarından sorumluyum. işten sonra akşam 7 ile 10 arası bir boşluğum var. bu boşluğu, Adana içinde olan arkadaşlarla birebir Adana dışında olan arkadaşlarla skype üzerinden rusça ders vererek değerlendirmek istiyorum.

rusça öğretmenliği/tercümanlığı okuduğumdan dolayı kendi geliştirmiş olduğum bir teknik ile (garanti olsun diye 3 ay) 3 ayda ciddi aşamalar kaydedebiliriz. niketim bir arkadaşım üzerinde bu sistemi denedim ve 1 ayda ciddi yollar katettik. Size rusçayı sökersiniz demiyorum, ancak ekmek yiyecek seviyeye geleceksiniz.

en kötü 3 aylık bir kurs ile antalyada bir otelde garsonluk yapsa ortalama 2-3k maaş alır. sezonluk iş turizm diyen arkadaşlar olacaktır, ben antalyada 2 farklı otelde çalıştım ikiside 12 ay açıktı. sezonluk yada yıllık otel diye araştırmadan girdiğim otellerdi. yani seçenek çok demek istiyorum. kış döneminde en fazla 2 ay ücretsize gönderirler, o da zaten ilaç gibi geliyor yılın yorgunluğunu atmak için. onunda yarısını zaten rapor alarak geçiştiriyor turizm çalışanları.

haftanın 3 günü 40dakika ile 1 saat arası dersi 25 tlden vermeyi düşünüyorum.
bugün bir kursa gitseler 1500-2000 tl den aşağı değildir büyük ihtimal. aylık 300 tl den totalde 900 tl ye belkide yaşam standartları değişecek ?

böyle bir düşüncem var, yorumlarınızı bekliyorum.