Kardeş bilgi sahibi olduğun belli bugün benim kanal kapandı formu doldurdum gönderdim kapalı kalmasına karar verdik dediler yeniden doldurdum sürekli kısa sürede bu cevap geliyor.
İsteğinizi inceledik ve kısa süre önce bir itirazda bulunduğunuzu fark ettik. Lütfen önceki itirazınızın sonucunu bekleyin. İtirazla ilgili karar verildiyse lütfen o sonucu dikkate alın. Not: İkinci kez itiraz edemezsiniz.
Şimdi hangi yolu izlemem lazım?
Merhaba. Konuya yazalı bi kaç gün oldu ve aradan geçen zamanda yeni gelişmeler var. Aşağıdaki sorulara cevap yazarsanız daha net bilgi verebilirim.
- Kanalınız da ne tarz videolar vardı?
- Videolarınız TAMAMEN özgünmüydü? Learn colors tarzı olup alıntı karakterler mi kullanıyordunuz? Örnek video göstermeniz mümkün mü?
Diğer soruları vereceğiniz cevaplara bağlı olarak soracağım.
Bu arada şunu da belirteyim. Artık sadece SPAM kanallara el atılmıyor. Özellikle Saçma senaryolara ve içeriklere sahip çocuk kanallarına da el atılıyor. Bugünlerde youtube tarafından görevlendirilmiş bir grup çocuk kategorisinde olan videoalrı denetliyor ve uygunsuz içerik görmesi durumunda videoları siliyor veya kanalı kapatıyor. Peki NEDEN?
Amerikalı pedagoglar Youtube'u dava etmişti. Dava sebepleri de şuydu. Youtube 'da çocukları korkutan, olumsuz örnek oluşturabilecek içerikler var. Ve bu videoların tek amacı algoritmadan yararlanıp hit kazanmak, çocukları kandırmak. Bu sebepten dolayı dava açıldı. Ve dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Pedagoglar davayı kazandı. Bu yüzden youtube uygunsuz içerik bulunan veya olumsuz örnek oluşturabilecek içeriğe sahip kanalları kapatmaya başladı. Çocuk videoları şu sıralar bile denetleniyor ve gereği yapılıyor. Konu özgünlük SPAM değil altını çizerek söylüyorum. Konu çocukları kandırıp algoritmadan yararlanıp hit çekmek.
Sonuç : Pedagoglara hak veriyor muyun? Evet, bu cevabı çoğu kişi sevmicek. Ama hak veriyorum. Spiderman kostümü giyip sağa sola sallanıp bir iki numara çekerek video hazırlamak ve onu youtube!a atmak hangi çocuğa faydası olacak? Bu tarz videolarda amaç açıkça belli. Youtube'u salak yerine koymaya çalışıp harikulade bir hit alıp para kazanmak.
Neyse çok uzattım. Bu tarz kanalı olanlara bir işaret olması dileğiyle. Yarın bir gün kanalım neden kapatıldı demeyin

Herkese hayırlı işler, hayırlı ve bol alın terli kazançlar dilerim.