Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@lostspace; öncelikle hoşgeldin. Serzenişini anlıyoruz hepimiz. Zaten çoğu zaman bundan dolayı şikayetlerimizi söylüyoruz. Bizim arkadaşlar bazen biraz sert eleştiri yaparlar Öncelikle bu konu doğru, ama zamanlama yanlış. Çünkü bildiklerini paylaşmakla işe başlayıp, akabinde bunlaı söyleseydin, daha iyi olurdu. Ama yine de eleştiriler seni soğutmasın.
Mesela ilk yardımı ben isteyeyim. Uzun zamandır bir kitap yazmak istiyorum. Hatta buradaki bazı arkadaşlar da gazı verdiler Kitap yazmanın aşamaları nelerdir? Yazdıktan sonra neler yapmak gerekir? Patent alınıyor mu? Maaliyeti nedir? gibi konularda bir paylaşım olursa, kendi adıma çok sevinirim.
Evet o konuda haklısınız. Bildiklerimi önceden paylaşmam gerekiyordu.

Ama önyargıyı yıkmak, atomu parçalamaktan çok daha zordur demiş Einstein.

Biz toplum olarak çok bozulduk. 80 ler 90 lar benim çocukluk dönemlerim muhteşemdi. Saftı, temizdi, gerçekti. Yağ satardık, bal satardık, ama hiçbir arkadaşımızı satmazdık.

Diğer yandan Bana nasıl yaklaşılırsa, ben de öyle yaklaşırım. Durduk yere cingar çıkarmam. Ben iyi niyetimle serzenişte bulundum.

Ve gelelim sizin konunuza....

Evet gaza gelmişsiniz sizi cesaretlendirmişler. Önayak olmuşlar size. Çok da iyi yapmışlar. Ben kitap çıkarmanın hemen hemen bütün aşamalarından geçtim. Olay kitabı yazmak değil. Onu bir şekilde yazıyorsunuz. Ama sonrası yani yayınevine bastırma aşaması tam bir felaket.

Elif Şafak, Yaşar Kemal gibi yazarlar bile %15-20 gibi telif alırlar. Yani siz pastayı oluşturursunuz, ama size sadece dilimini bırakırlar. Bunu şöyle düşünün. Çiftçi domatesin kilosunu 25 kuruşa satar, ama bizler marketten 7 liraya alırız. İşte aracılar maalesef emekleri sömürüyorlar. Bunu yıllardan beri bir türlü düzeltemediler.

Bir yayınevine gönderseniz, inanın dosyanızı incelemiyorlar bile. 1 hafta sonra red cevabı geliyor. Üstelik senaryonuzu çalmaları da söz konusu. Mesela Avatar filminin senaryosu çalıntıdır. Düşünün artık.

O filmden elde edilen hasılat 5 milyar dolardır. Benim senaryolarım da var. Matrix, Avatar, Yüzüklerin Efendisi, İnception benzeri. Ama maalesef bunları Türkiye'de değerlendiremiyorum. Açıkçası çalınmasından çekiniyorum. Gerçekten bu saydığım fimlerin çok daha ötesinde felsefi sorgulayıcı senaryolarım var.

Bunları umudunuzu kırmak adına kesinlikle söylemiyorum. Dost acı söylermiş mantığıyla. Gerçekleri bilmenizi istedim. Ama zamanla bazı taşlar rayına oturacaktır Türkiye'de.

Size yardım etmek istiyorum. Yalnız özellikle kitap bastırma olayından kaçının. Parayla kitap bastırma olayı. 3-4 bin lira para verirsiniz, kitabınız heba olur. Parayı sokağa atsanız daha iyi. Çünkü kitabınızı basıyorlar, ama kitapçılara dağıtmıyorlar bile. Bir de yayınevlerinin çoğu hırsızlık yapıyor.

Örnek isim de veriyorum : İkinciadamyayınları : en az 5 bin lira alacağım var. Mahkemelik oldum.

Ciniusyayınları : Satışları çok ama çok eksik gösteriyor.

Geçen ben sayfamda kitap satış kampanyası yaptım : İnanın yüzlerce kişi kitap istedi benden. 12 Kitabımı imzalı 100 lira yaptım. Üstelik ücreti aldıktan sonra kitapları gönderdim.

Bunu neden söyledim : Kitabınızı 1-2 liraya mal edersiniz, 10 liraya kendi sosyal medya hesabınızdan satarsınız. Kar açısından çok iyi. Çünkü yayıncıların hepsi kan emici. İstisnalar hariç tabii. Onlar da çok tanınmış yani medyatik yazarlarla çalışıyor.

Aslında 3-5 yazar bir araya gelsek, ya da daha fazla. Sayfalarımızdan tanıtımlar yapıp satış yapsak daha iyi. Hem şöyle de yapabiliriz. Kitap Fuarlarından Stand da kiralarız.

Düşünün : Yazarlar Standı İnsanların ne kadar ilgisini çeker.

Benim söyleyeceklerim bunlar. Kafanıza takılan bir şey olursa iletişime de geçebilirsiniz.

Her konuda yardımcı olmaya ve beraber çalışmaya hazırım. Bir elin nesi var, iki elin sesi var

0505 265 38 62