şu konuşmanı ya ergen olmana ya da akıl noksanlığına bağlıyorum. hiç bir öğretmen yoktur ki çocuklardan para toplasın ve cebğne atsın.herkesi kendiniz gibi sanıyorsunuz sanırım.
ayrıca vermezseniz vermeyin çocuğunuza zaten söylerseniz vermeyeceğinizi kimse zorla istemez konuyu açan arkadaş da yalan söylüyor muhtemelen. kimsede n zorla para alınmaz. velilere anlatılır toplu karar verilirse alınır zaten. sınıf annesi vs vardır. herşey sizin çocuklarınız için yapılıyor. ellemeyeceksin "oku çocuğum oku" diyreceksin o olacak ama insanın içindeki vicdan elvermiyor.
yaşınızı tam olarak bilmiyorum ama ergen derken yaşım 38 hocam konuşurken biraz üsluplu konuşalım lütfen ben sadece 2/3 örnek verdim dahada çok fazla şeye şahitim ama fazlasınıda yazmak istemedim zaten yazdıklarımı okumuş olsaydınız böyle bir cevap vermezdiniz okunmadan gelişi güzel verilmiş bir cevap olarak kabul ediyorum yazdıklarınızı
bu arada tekrardan da yazıyorum bu tüm öüretmenler için söylenmiş bişey değildir sadece bu tarz öğretmenlerde malesef ki var öylede öğretmenler tanıyorum ki yeri geldimi kendi cebinden bile malzeme alıp ders işleten öğretmenlerde tanıyorum