Lafım her öğretneme değil tabikide ama ama şuna inanınki mesleğini okadar çok kötüye kullanan ögretmenimiz varki inanamazssınız.
okul kıyafetleri mesela sırf üstünde okulun logosu var diye merterde 5tlye satılan şeyler okul kıyafeti satan yerlerde 35/40 tl ama siz okula gidipte kayıt yaptırdığınız zaman bilmem şu kırtasiye var oradan okul kıyafetlerinizi alabilirsiniz deniliyor.vede o okulun kıyafetlerini dedikleri kırtasiye harici başka yerde bulamıyorsunuz.mesela bununla ilgili bir arkadaşım sırf okulun kıyafetlerini satabilmek için okul müdürüne bir laptop vede okulun kamera sistemini yenilemişti vede o sınıfın mevcudu da aman aman fazla bir okul değildi.
kendi olmuş olduğum yerde mesela okullar açıldı ertesi günü metamatik hocası her öğrenciden 3 er adet kaynak kitap istemiş.daha ne anlatın ne öğrettin çocuklarada daha okulun ilk gününde çocuklardan üçer adet yardımcı kitap istiyorsun. hadi onuda geçtim diyelim kitapları isterken yayınevi şartı koyuyorlar illaha şu yayın evi olacak diye yayın evinin ismine bakıyorsun ne ismi duyulmuş ne cismi 25 senedir ben kırtasiye işi yapıyorum hayatımda ilk defa duymuşum madem istiyorsun adam akıllı bir yayın evini iste ismi cismi hiç kimsenin bilmediği bir yayın evini isteme.hadi onuda geçelim diyelim istemiş oldugu yayın evine bir bakıyorsunuz hiç bir kırtasiyede yok semt olarak isim vermiyim şimdi koskoca yerde bir bakıyorsunuz tek bir kırtasiyede var o kitaplar vede başka hiç bir yerde bulamıyorsunuz.ha diyeceksinizki internetten alın ama internette de o kitabıın satışını yapan hiç bir site yook.ne tesadüftürki o hocam okitabı araştırmış bulmuş incelemiş ve ögrencilere faydalı olacagına inanmış vede başka bir yayın evide faydalı olamaz demiş bu ögrencilere özellikle o kitapları istemiş diimi ?
mesela okullar açılırken elimize yüzllerce liste gelyor bizim bazılarına bakıyorsunuz bazı öğretmenler ne güzel yazmışlar listenin sonuna not olarak (fabercastell-lets-bic-monami) bu markalaran birisini seçebilirsiniz demiş ne kadar güzel kaliteli olan markaları yazmış hangisini bulabiliyorsunuz onu alın demiş ama bakıyorsunuz bir liste gelmiş oku listesindeki tüm ürünler aynı marka ama o markayı ne bilen var ne eden bizim mesela kendi kırtasiyeci guruplarımız var facebookda oradaki arkadaşlara danışıyorum şu markayı bileniniz duyanınızz nerede satıldığını bileniniz varmı diye danışıyorum bakıyorum gurupta ne bilen var ne eden. ama ne tesadüftür ki o boya vede malzeme markası koskoca yerde gene tek bir kırtasiye de var başka hiç bir yerde yok fiyatlarınada bir bakıyorsunuzz ki fabercastell den çok daha kalitesiz olan bir ürün fabercastellin 2/3 katı fiyatlarına satılıyor acaba neden ? birde okadar kazıklanmak istemiyorsunuz gidiyorsunuzz siz fabercastell markasını alıyorsunuz daha kaliteli diye okula götürüyorsunuz
ögretmen ertesi günü bunların hepsini size geriye iade ediyor illaha benim demiş oldugum markayı alıcaksınız kabul etmiyorum diyor.
inanın bana anlatılacak daha okadar çok şey varki zamanım olmadıgı içinn kısaca örnek verdim size
Bu arada yazıklarım içinn tekrardan söylüyorum işini hakkıyla yapan öğretmenlere kesinlikle vede kesinlikle lafım yok yanlış anlaşılmak istemem.
Yazdıklarınızda zaten aynı fikirdeyiz, her meslekte olduğu gibi öğretmenlik mesleğinde de sıkıntılı kişiler olacaktır ki zaten var.
1 milyondan fazla bir MEB personel camiasından bahsediyoruz.
Aslında durumun ana kaynağı okul müdürleri ve idareciler. Bir okulda bu tür işler dönüyorsa müdürün bilgisi dahilinde ve kontrolündedir diyebiliriz.