Herkese selamlar,
Aktif olarak bir yazılım firmasında çalışıyorum.
Uzun süredirde freelance tecrübem vs. var.
Bu serüvenlerimde neredeyse her türlü konuda proje geliştirdim.
Ben her şeyden bir şeyler yapmak değil de bir şeye yönelip ondan bir ürün çıkarmak istiyorum.
Aşağıdakiler benim proje geliştirip arkasında durabileceğim veya öğrenip o işe girebileceğim alanlar.
Sizden ricam fikirde bulunurken sebebini, biliyorsanız piyasa payını ihtimalleride söylemeniz ve neye niçin yönelmelim açıklamanız.
------------------------
1. Hazır Paket Web Tabanlı Yazılımlar (Web Sitesi - Web Uygulamaları - Web Apileri)
2. Mobil Oyunlar (Game Maker - Unity 3D)
3. Mobil Uygulamalar (Android ve Java)
4. Masaüstü Yazılım (Paket Programlar - Apiler - Otomasyonlar)
5. Adsense (Site - Blog vs.)
6. Facebook - Twitter - İnstagram Sayfa Yönetimi (Sayfa kas - sat veya reklam al vs.)
------------------------
Bu saydıklarımın hepsiyle daha önce proje geliştirdim en iyi olduğum konu 1. Numaradır
Hangisiyle ilgilensem bilemiyorum.
İstediğim şey pasif gelir tarzı yada yarı uğraşlı bir şey.
İşten çıkayım kendi işimi kurayım evden para kazanayım şeklinde değilde yavaş yavaş ek gelirden ana gelire dönüşecek şekilde en mantıklı başlangıç hangisi olur merak ediyorum.
Şuanki işimden önce 8 yıl free çalıştım ve yoruldum açıkçası.
Ancak bir site veya uğraşssız uygulama yarı pasif bile olsa güzel bir gelir olabilir diye düşünüyorum.
Yada mesela emlak scripti - rent a car scripti - panel desteği vs. sürekli satılabilir sürümden kazanç misali.
Yorumlarınızı bekliyorum. Lütfen sebebiyle beraber açıklama şeklinde yorum yapın ki herkes faydalansın ileride.