Ben de benzer bir konu yaşadım. Codecanyon dan aldığım Whatsapp Cleaner izinsiz veri topluyor diye askı yedi. Neyse kullanıcı sözleşmesini ekleyip yeniden yayınladık. Sonra dedim ki bu uyarı ne anlama geliyor araştırayım. Baktım bahse konu veri toplayan platform uluslar arası. Verileri reklam için satıyor. Muhtemelen geliştirici kişi de bu platformdan para kazanıyor. Sonra bize satıyor bizden de kazanıyor. Uygulama milyonluk indirme alırsa daha fazla para kazanıyor. Yani kazanıyor da kazanıyor. Ama bu arada milyonlarca kişinin de verilerini topluyor. Yarın deseler ki bu uluslararası platform bir organize suç örgütü kötü niyetli kişilere veri saplıyor. Hopp bizim bütün whatsapp cleaner uygulamaları ban. Sonra bizim hesaplar da ban. Ama kodları sağlayan geliştirici içeriği değiştirip satmaya devam edecek. Olan biza olacak. Tedirginliğim çok bu konuda. Sadece whatsapp cleaner değil tüm codecanyon uygulamaları için geçerli bu. Biz geliştirici olmadığımız için reskin yaptırıyoruz kodun içinde ne var bilmiyoruz. reskin yapan arkadaşın derinlemesine araştırması lazım ama zaten işi o değil. reskin yap ver demişiz. Yani kısacası tilkiye ensen neden kalın demişler kendi işimi kendim yaparım demiş. Kodları biz yapmazsak olmuyor nitekim.
yayınladıktan ne kadar süre sonra uyarı geldi
Satın aldığınız uygulamanın kodları da olduğu gibi elinizde oluyor zaten. Şüphe duyuyorsanız baştan sona kendiniz de inceleyebilirsiniz. Nereye ne data gönderiyor arkaplanda bişey yapıyor mu gibi. Gereksiz eklenen izinler varsa da kaldırırsınız olur biter (mikrofon, konum vb gibi)
kod bilgisi olmayan inceleme yapamaz ama "tehlikeli" kategorisindeki izinleri kaldırırsak konum mikrafon takvim gibi sorun kalmaz sanırım.