Hayatımın hiç bir evresinde okula ısınamadım nedense. Ancak sürekli olarak kitaplar ve makaleler okuyan birisiyim her alanda kendimi geliştirmek bilgi birikimi elde etmek istemsizce hoşuma gidiyor ve en sevdiğim şeylerden birisi halini almış durumda. Bilgisayar mühendisliği okurken yaşadığım şehirden memnun değildim hocalar desen tam bir felaketti bu insanlar ne biliyor ki bana ne öğretecek diyor insan ve en son dayanamayıp son sınfta okulu bırakma kararı aldım en azından artık orda durmak istemiyordum. Ardından sevdiğim bir şehirde kendi bölümümün 2 yıllık bir varyasyonu olan bilgisayar programcılığına öylesine kayıt yaptırdım. Okula gittiğimde hocalarda ego çok azdı gençlerin davranışları bambaşkaydı sonra dedim ki olay insanın mutlu olduğu yerde olmasıymış. Peki okulu seviyor muyum ? -Hala sevmiyorum çünkü saçma sapan bilgilerin öğretildiği bir günde öğrenilecek şeyin bir aya yayıldığı vakit kaybı olarak görüyorum. Pek fazla önemsemesem gitmesemde ne olur ne olmaz diye kıyıda köşede okul işini tutuyorum. Sana tavsiyem bırakmaktansa en azından sevdiğin bir yerde okul okuma şansın varsa oraya gitmendir. Okula çok önem ver demiyorum ama ileride karşına çıkacaktır illa bir yararı. En basitinden benim için sadece yurt dışına gitme konusunda bir eksiklik oluşturuyor.
Bu arada okumayana kız vermezler durumu falan konuşulmuş git iste kızı okulun yok diye vermezlerse say söv çık zaten sana hayır gelmez o aileden. Öyle saçma şey mi olur kurbanlık koyun mu bu kız alma verme durumu. Sen kızı kız seni istedimi o iş bitmiştir gerisi hikaye.
Askerlik konusu içinde okumanı tavsiye ediyorum. Birde arkadaşların dediği gibi ileride devlet destekli kredilerde falan karşına çıkacak durumlar var. Bu gibi etmenler senin için önemliyse illa bir gün bitecek diyip hayatının bir köşesinde dursun yeter.
Bu arada bu dediklerim tamamen ülkemiz için geçerli şeylerdir. Çünkü üniversitelerde verilen eğitimin derecesi malesef ortada. Gençleri hayata hazırlamak yerine sadece ellerine dürüp etiketlerini oluşturacak diplomalarını veriyorlar o kadar. Yazılım alanında kimseyi görmedim "Okuldaki öğrendiklerim ile şirkette herkesi şaşırttım" diyen. Aksine nerde gereksiz işe yaramayacak şey var o öğretiliyor. Bu dediklerim benim tecrübelerimdir belki çok farklı üniversitelerde çok farklı eğitim sistemleri veya konular inceleniyordur bilemiyorum.