Hem hata yapmışsın hem doğru yapmışsın. Şimdi yaptığını onaylama veya kötüleyip pişman olma gibi durumlar içerisine sokmayın kendinizi.
Okul ne mutlak doğru yeridir ne mutlak yanlış,gereksiz bir şeydir. Hem doğruları,avantajları içerir hem yanlışları,dezavantajları da yanında barındırır. Diploma değer hakeden bir kağıt değildir. Fakat ekonomisine, çarkına güven olmayan ülkelerde ev,diploma gibi unsurlar önemlidir. Abd'de de iyi diploma rahat bir şekilde iyi gelir elde edebilmek için önemlidir Türkiye'de de. Zaten sorunlarda benzerdir. Tüketimi,lüksü seven manevi hazlardan uzak toplumların bir arada oluşturduğu sorunlardan biridir bu.
Bu arada ülkemizdeki işsizlik ve okul kaygısına gelecek olursa Türkiye'de her yıl binlerce ilkokul-ortaokul mezunu insan ekonomik varlığını ciddi düzeyde arttırıyor. Nitelikli yatırım Türkiye'den kaçıyor ne yazık ki.. Mühendislik ve diğer bilimum alanda Türkiye'de ciddi sektörel gerilemeler yaşanabilir. Vize krizi gibi olaylarla büyük mühendislik,teknik imkan sağlayan şirketler-sermaye sahipleri Türkiye'de yatırıma karşı ön yargı ve korku besleyeceklerdir. Maddi sıkıntılar tabiki de iş sektörlerinde eğitimi-tahsili yüksek tercih sebebi olacaktır. Fakat şunuda unutmamak gerekir okullar masabaşı dolgun maaşlı eleman yetiştirme kurumları değildir. Üniversiteler,liseler ekmek parası kazandırma kurumları değildir. Meslek sahibi olmak amacıyla bu kurumları tercih etmek yalnız ölmek istemiyorum , **** yapmak istiyorum güzel bir eşim olsun istiyorum düşüncesi ile evlenmek gibidir. Sadece evlenmek için yalnız kalmamak için evlenilmez.
En basiti kız vermezler haberin olsun
Finlandiya'dayız sandım bir an , bizde eğitimi olmayana değil evi-çok parası olmayana kız vermezler ne yazık ki.