iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hala anlamıyorum neye dayanarak neye güvenerek yatırım yapıldığına. Br şirket vardır üretici diye anlaşma yapacak die borsada ona yatırım yaparsın. Dolar vardır tüm dünyanın kullandığı, ülkenin ekonomik durumuna göre dolara vs yatırım yaparsın. BTC'nin ise neden çıktığı neden düştüğü belli değil. Yanlış düşünüyor olabilirim, yanlış olup yatırım yapmıyor olabilirim ama 1 tane mantıklı açıklama yapan olmuyor. Herkes bitcoin artacak hep artacak şu artacak bu artacak peki ama neden? Neden BTC artıyor? Bu sorunun cevabını bulmadığım sürece 1 BTC 100.000 Dolar olacak deseler bile almam. Bir işyeri açarsın çevreye göre açarsın, seyyar satıcı olan simitçi bile nerede neden simit satılacağını bilerek o tarafa gider. Herkes alıyor BTC ama neden aldığını bile bilmiyor. Benim ekonomist şu bu da değilim, iddalıyım vs de demiyorum ama bir işin bir mantığı olduğuna inananlardanım. Bir şey sürekli artıyorsa ona çok büyük yatırım yapmamak gerektiği düşüncesindeyim. illaki zengin olacağım diyen varsa daha alt coinlere 100 TL bassın, %200 değer kazananlar oluyor 1 günde 2-3 misline katlarsınız paranızı.
Hocam aylardır her BTC konusunda bu ve bun benzer yorumlarınız nedense hep gözüme çarpıyor.

Kısaca cevaplamaya çalışacağım.

BTC üretimi kısıtlı bir para birimi olduğu için arz-talep dengesine göre fiyatı artıyor. Eğer bu talep doğru oranda devam ederse 2018 sonu 100.000 TL hedefi var. 2025 sonu ise 1.000.000 TL öngörülüyor. Daha önce BTC tüm hedeflerine tek tek ulaştı.

Ayrıca BTC'nin merkezi var, ama merkezi belirli bir şirket veya devlet değil, merkezi biziz. Şuan btc kazımı yapan milyonlarca insan var. Bu insanlat BTC ağını oluşturuyor. Bu sebepten BTC en güvenli para birimidir. ABD'ye veya farklı bir devlete ambargo koyulursa paranın değeri ciddi şekilde düşer. Buna en güzel örnek Türk Lirası. Son zamanlarda dolar yükseldi algısı var aslında bu çok yanlış Dolar neredeyse sabit kaldı Türk Lirası değer kaybetti. Çünkü belli bir devletin ve bu devleti yöneten insanların iyi-kötü kararlarından ciddi etkilenen bir şey. BTC'de bu yok.

Son olarak alt coinler ise BTC'nin tam tersi belirli bir şirket veya topluluk tarafından çıkarılır. İlgili çıkartan ekip desteği çektiği anda çakılır. Genel olarak BTC ani yükseliş gösterdiği dönemler alt coinler düştüğü için uzun vade için alt coin önermiyorum. Ancak sadece kısa dönem için al sat yapılabilir.

%250 kar ettiren alt coin olduğu gibi şuan %80 %90 zarar ettiren alt coinlerde çok var.