tek doktora gitmek hee hele kasık gibi riskli bir bölgede büyük ihmalkarlıktır. Her doktor her alanda uzman olacak diye bir kaide yok. Şiddetli mide yanması ile 1 doktora gittim. Bana endoskopi yapılıp mideme bakılacağını yara varsa onun tedavisi gerektiğini gerekirse biyopsi yapıalcağını gerekirse ameliyat olabileceğime kadar olmadık strese soktular.
Sonrasında çözüm basitmiş meğerse. Aylarca ameliyat korkusundan kimseye midem yanıyor diyemedim ama her gün bu çaresizliğe katlanamadım. Kimseden habersiz telefonu kapatıp farklı bir doktora göründüm. Bana gündelik yaşamımla alakalı ne iş yaptığımla alakalı bir kaç soru sordu. Cevapladım. Söylediği tek kelime baharattan uzak duracaksın. Gerekiyorsa işini değiştireceksin. Stres seni bu hale sokan midende hiç bir şey yok dedi. Hiç bir tetkik yapmadan sadece beni dinleyerek. 6 ay oldu baharatı keseli.
Stresle de baş etmenin yollarını okurum halen çok şükür artık midemde hiç bir sorun yok ve çok rahatım.
Buradan anlamamız gereken sizi 30 sn önce tanımış bir doktorun hayati kararlar vermesine müsade etmeyin. 1-2-3-4-5-6 DOKTORA görünebilirsiniz kimse sizi bunun için suçlamaz. Ama aksi olursa çok canınız yanar.