Merhaba, Öncelikle bu işi bilmeyen kişinin işe ücretsiz alınması; o aşamada maaş verilmemesi ama kişinin yaşamaya devam etmek zorunda olması paradoksunu bir sen değil herkes yaşıyor hocam. Hatta ben de bu tabloda maaş verilmeden bir kişinin çalıştırılmasını doğru bulmuyordum. Bir inşaat mühendisi arkadaşım 10 ay bir firmada ücretsiz çalıştı, ama işi gerçekten öğrendi; şimdi kendi ofisi var. Başta biz ona kızıyorduk, daha sonradan ona olan faydasını net olarak görebildik. Bir diğer olay şu, işveren olduğumda yanımda aldığım stajer arkadaşlara işi öğretmek için ne kadar çok zaman harcadığımı gördüm, bu zamanda ona işi öğretmek yerine müşteri işi yapsaydım ona vereceğim maaşın birkaç katını kazanabileceğimi gördüm. Yani hem kazancımdan vazgeçiyorum, hem ona maaş veriyorum. Firma sahibi tarafında da bu işin dışardan yorum yapmak kadar kolay olmadığını gördüm

Şu aşamada senin en iyi çıkış yolun HTML / CSS döküm ve revize öğrenmek. Ki bu alan da çok zor değil, bence oturup çalışırsan 3 ay içinde belirli bir seviyeye gelirsin; 6 ay içerisinde orta seviye üzeri işler alırsın. 1 yıl sonra da artık kendi çizgilerin belli olur daha üst düzey işleri kovalarsın. Orta seviyeyi geçtikten sonra iş bulman çok daha kolay. Html css front end developer'ım dersin, şu şu teknolojileri kullanıyorum dersin. Daha fazla bir açıklamaya gerek yok, ajanslar zaten direk kabul edecektir. Uzaktan çalışma fırsatın da olur birçok yerle hatta.
Html - css öğrenirken onun yanında aynı anda javascript öğrenmen de gerekiyor tabi ki. Bir süre front end devam et, daha sonra da bir ara backend denersin:; hangisini seversen oraya devam edersin.
Senin şu an bi 3-4 ay evden çalışıp, sonra bi 3-4 ay da düşük maaş seviyesi ile bir firmaya girmen tecrübe kazanman lazım özetle.