merhaba arkadaşlar

bitcoin cüzdanlar hk. bir kaç sorum olacak; bilgili arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim. Pek çok makale okudum, benzer soruları taşıyan ve aklına yatan cevap alamayan bnm gibi çok sayıfa arkadaş var; onlar için de faydalı olacaktır.

1-kağıt cüzdana herkes çok güvenli diyor. şifrenin herhangi bir yerde depolanmadıgını söylüyor. Ancak kağıt cüzdan oluşturmasını anlatan hemen hemen her makale ise çeşitli internet sitelerini gösteriyor. peki bu sitelerin bu adres ve şifreleri kopyalamadıgından nasıl emin olabiliriz?

2- Kağıt cüzdan için bir adress ve şifrenin yazıldıgı döküman oluşturduk. Bunu illa çıktı almak zorunda mıyız? Kağıt yerine usb belleğe alıp rafa kaldırsak ne değişecek?

3- Usb bellek demişken, Nano ledger S gibi aletleri tercih sebebi kılan şey nedir ? Offline ortamda oluşuturlan bir cüzdan adresi ve şifrenin, şifrelenmiş bir usb bellekte tutulması iş görmüyor mu ? Elbette diğeri extra güvenli duruyor, kendini kilitleme vs. ancak 500 tl gibi rakamlardan bahsediliyor. O kadar zaruri mi ? Bahsettiğim offline bir usb bellek işine güvenemez miyiz ?

4- Bu kağıt cüzdan işini bir site değil de tamamen offline çözmek mümkün mü ? Çeşitli siteler yerine offline platformda oluşturabilir miyiz ?

5- Bu konuda bir yöntem geliştirdim kendimce. Bu sitelrere giri şifre oluşturmadan offline yapıyorum bilgisayarı. Cüzdanımı alıp başka bir offline platforma koyduktan sonra interneti tekrar açıyorum. Bu yöntem %100 güvenli mi ?

6- 4 ve 5. sorulara vevabınız evet ise; tamamen offline platformda oluşturulan cüzdan adresi ve şifresi nasıl geçerli oluyor? Yani kafama göre karakter sayısını tutturacak şekilde de bir adres ve şifre uydurayım o zaman herhangi bir platform olmadan. Her iki durumda da hiç bir sistem bunu görmüyor oluşturulrken. Offline ortamda oluşturulan ve ilk aktarıma kadar kesinlikle online olmamış bir cüzdanı rastgele girilmiş karakterlerden farklı kılan şey nedir ?

Usanmadan okuyup cevapladıgın için çok teşekkürler üstadım.