kndmr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yok ya boşver ama sadece şunu diyeyim.
Ben şuna inanırım " insanın dini kendi vicdanıdır." o yüzden şu imam şunu demiş şu kişi şu fetvayı vermiş pekte umursamıyorum doğrusu.
Ha birde şunuda demeden duramıyacağım. Bir gün aklıma takılan bir soru vardı. Dediler ki Cennete sadece Müslümanlar girecek! Bir çok din adamından duydum bunu.
Sonra büyüdüm bu soru hep aklımı kurcaladı. Müslüman olmayan bir çok insan gerçekten iyilik için birşeyler yapıyordu. Peki bu insanlar bu kadar iyilik yapmalarına rağmen cenneti hiç görmeyeceklermiydi ?
4-5 İmama sordum bunu önce kıvırdılar en son Allah'ın işi belli olmaz dediler.
O gün bugündür kendi vicdanımla yaşıyorum. Elimden geldiğince iyilik yapıyorum. Bu tür insanların ne dediğini pek umursamıyorum. Namaz kılmıyorum, Oruç tutmuyorum. Kurbanımı kesiyorum fakirlere dağıtıyorum, Ramazan ayında muhtaçlara yardım ediyorum. Zekatımı veriyorum.
Tabi ki bu da sizin fikriniz.