https://moz.com/blog/how-to-create-1...teboard-friday Ancak temel olarak, başkalarının yaptıklarından 10 kat daha iyi ölçütler aşağıda belirtilmiştir.- Herhangi bir cihazda mükemmel UI ve UX'e sahip olmalı.
- Bu içerik genellikle yüksek kalite, güvenilirlik ve faydalı, ilginç ve olağanüstü bir bileşimdir. Bunların hepsi olmak zorunda değil, ancak bunların bazı kombinasyonları.
- Aynı ziyaretçiye veya kullanıcı amacına hizmet eden diğer eserlerden kapsam ve ayrıntı açısından oldukça farklı olması gerekir.
- Duygusal bir tepki yaratmak lazım. Ben dehşet hissetmek istiyorum. Sürpriz olmak istiyorum. Bu içerik için 10x olarak düşünülmesi için sevinç, beklenti veya hayranlık duymak istiyorum.
- Kapsamlı, doğru, olağanüstü bilgi veya kaynakları sağlayarak bir sorunu çözmek veya bir soruyu cevaplamak zorundadır.
- İçeriği eşsiz, olağanüstü, genellikle beklenmedik bir şekilde zevkli bir tarz veya ortamda sunmak zorundayız. (Google Translate ile direk oluşturdum)
Kısaca formulü Rakiplere göre daha kapsayıcı derin alakalı içerik + Daha Fazla kullanıcı etkileşimi sağlayabilecek ortamlar yapabilmek (youtuberlerin like ve kanalıma abone olun demesi gibi vs.) , Daha fazla dış kaynak ile (wiki vb sayfalardaki kaynaklar bölmü ve vs gibi) .
Olay şuna dönüyor hep bilindik ve atladığımız nokta; Sitenize gelen ziyaretçiyi ne kadar daha fazla memnun edebilirim? Ne yapmam gerekir? Rakiplerimde neyler var? Rakiplerim kimler? Avantajları Nelerdir?
Ama 10x kuralına dünyada en çok bana göre wikipedia çok uyuyor.