Euphrates adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yapma dostum askerliğin zor geçmiş olabilir ama o esaret değil.. vatani görev.. bunu yapmayın... genç arkadaşlara askere gitmeden önce ön yargı vermeyin... ki şimdi baktım bu forumun yöneticisisin.. çoğu kişi seni örnek alıyordur..
Kutsal vatan borcumu ödemek için askerlik şubesine gittim, tecilimi bozdurdum. Kendimce dogu ya da batı ayrımı yapmadım neresi gelirse nasip dedim. Subeye gittigimde orada çalışan sivil memur benimle ilgili bilgileri alırken sonucu ne olursun hiç düşünmedim. Komando olmak istermisiniz dedi olur neden olmasın dedim ? Asteğmen olmak istermisiniz dedi evet dedim vs vs. Bir çok kişi askerlikten kaçmak için bin bir türlü takla atıyor gerekli sebepleri var ya da yok herneyse.

Bu adımları geçtikten sonra heyecanla askerliğimin nereye çıkacağını beklemeye başladım. Askerlik yerim belli oldu ve rahat bir askerlik yapacağım aşikardi. Verilen hiç bir işten kaçmadım nobete gitmemek için türlü yalanlar bahaneler üretmedim ne emredildiyse onu yaptim.

Üzerimde ki üniformanın namusuna,
şerefine helal verecek bir fiil, hal, hareket içerisinde bulunmadım. Disiplinime asla laf ettirmedim. Kızdığım nokta ne diye soracak olursanız?

Ben bu kadar özverili davranışlarda bulunurken kendini bilmez egosu tavan yapmış bir komutanın emrinde olmak askerinin gururunu kırmak ne olursa olsun kendini her zaman haklı çıkartması ve en kötüsüde aldığı maaşı hak etmemesinden dolayı düşüncemi paylaştım. İnsanları kandırmanın bir anlamı olmadığını dusunerekten bu şekilde fikrimi beyan ettim.

Ben bu aşamayı doğrusu ile yanlışı ile geçtim ben sonra ki askere gidecek olan arkadaşların allah yar ve yardımcısı olsun.