Selamunaleykum
İsmim Murat. 2016 yılının haziran ayında Selçuk Üniversitesinin Bilgisayar Programcılığı bölümünden mezun oldum.
Okulda pek yazılım işini öğrenemedim, neden?
(okumak istemeyenler aşağıdaki yıldızlı bölgeye kadar atlayabilir):
Okulda sağolsunlar, sıfırdan website yapmayı vs değil de, web site nasıl kopyalanır, çakılır, onu öğrettiler.
2 yıl okul okudum, 2 yıl boyunca sınavlarda "html acıklama satırı aşağıdakilerden hangisidir" gibi sorularla karşılaştım.
************************************************** ************************************************** ********
Mezun oldum, 2017 dgs ye hazırlandım, %25 bilg. müh. geliyordu, yazmak istemedim.
R10dan biri sağolsun iş ilanımı görüp beni web konusunda yetiştirilmek üzere aldı. Para beklemedim. Sadece yolumu yemeğimi karşılamakta anlaştı, sonra nedendir bilinmez çağırmadılar hiç. Çıkarılma da yok dediler fakat aylar geçti hala ses yok..
Benim amacım web öğrenmek. Çok istiyorum fakat artık aileme de yüzüm kalmadı, parasız bir işe girip kendimi yetiştireyim desem..
Şuan udemy den front end, backend, php gibi kurslar aldım onlara başladım.
Amacım web konusunda bir şirkete girmek, hızlı öğreneceğime inanıyorum.
Freelance grafikerlik yapıyorum, photoshop ve coreldraw kullanabiliyorum ama grafikerliği meslek olarak düşünmüyorum.
Grafikerlik veyahut donanımsal işler harici çalışan arayan varsa iletişime geçerse çok sevinirim. Belki "hem işsizim diyorsun hem iş beğenmiyorsun" diyebilirsiniz, haklısınız. Fakat, haz almadığım mesleği yaparken iyi performans sergileyemeyeceğimi biliyorum. Ne kendimi ne de karşı tarafı mağdur etmek veya yüzünü kara çıkartmak istemem.
Ayrıca sosyal medyada da iyiyimdir. Yıllardır sosyal medyanında içindeyim zaten. Birkaç şirket sosyal medya yönetimi için "size kesinlikle döneceğiz, bundan emin olabilirsiniz" dese de dönmediler sağolsunlar

Ankaranın Pursaklar ilçesinde oturuyorum.
Not: Bilge adamda .net eğitimi aldım fakat o dönem hem iş hem sınav muhabbetim oldugu icin üstüne düşemedim. Tekrar alma hakkımı kullanmak için dilekçe verdim.