Bir sorum olacak; madem dünya düz; katmanları, magmayı ve benim için en önemli konulardan biri olan "çekirdeği" nasıl açıklıyorsunuz? Hadi o davranışlara bir yorum var diyelim. Atom çekirdeği ve elektron davranışlarına bir açıklama varmı? Bilinen bazı fen sabitlerine? Elementlere? Zira bunların tamamı big bang ve dünyanın şekli ile alakalı durumlar.
Alay etmek gibi bir amacım kesinlikle yok, ciddi anlamda merak ediyorum. Bilim tartışılarak yapılır. Doğru ya da yanlış her tartışma bir şey öğretir. O yüzden yanlışın dile getirilmesi kötü değildir. Madem bir teori var ve bu teori yaşamı oluşturan kanunlara karşı çıkıyor. O halde elde ne gibi kanıtlar var? Zira bu tartışma sadece bir kaç anlaşmaya, bilmem kaç tane makaleye bakılarak yapılacak bir şey değil. Tekrar belirtiyorum çürütülmesi gereken "kanunlar" var.
Yaşamı oluşturan kanunlar.
----
Bir sonraki tartışma konusunu için de bir fikir vereyim: Şu anki canlı yaşamı bir matrixmi?

Bu konu bitince bunu da tartışırız
Dünyanın düz olduğuna inanmıyorum da;
Siz bana magmanın çekirdeğin varlığını kanıtlayabilir misiniz? Evet yeraltında tektonik, jeolojik bir takım olaylar var görebildiğimiz sıcaklar soğuklar var ancak yerin ne kadar derinine inebildik? Bir noktadan sonrasını aslında varsayıyoruz, aynı şekilde ne kadar yukarı çıkabildik şu an katrilyonlarca kilometre ötede ne olduğunu varsayabiliyoruz ama gidip görebilmek mümkün mü? Sonuç olarak aslında bunların hepsi zaten adı üzerinde teori, ben sadece dünyanın küre oluşunun da bir teori olduğunu düşünüyorum ve biz şu an üzerinde araştırmadığımız için en geçerli teorileri doğruymuş gibi kabul ederek yola çıkıyoruz, yaptığımız tüm bilimsel çalışmaları da dünyayı küre şeklinde baz alarak yapıyoruz ve haliyle sonuçları da küreye göre buluyoruz.
Ufuk çizgisi olayı, tam doğru sayı veremeyeceğim ama her bilmem kaç milde bir olması gereken bilmem kaç santimlik eğimi bir türlü göremememiz, ama çok uzak mesafelerdeki cisimleri direk dümdüz görebilmemiz, Yerde sabit kalmamızı yerçekimine bağlıyoruz ancak ben herhangi bir taşıtla 2 saat havada kaldığımda dünya da dönüyorsa çıkış yaptığım noktadan daha batıya inmem gerekirdi daha basit daha test edilebilir ve NASAnın elinde olmayan yaklaşımlar acaba dedirtiyor sadece.