herhangi bir uygulama açıkken sol üst köşede, elma ikonun yanındaki pgorram ismine tıkladığınızda açılan menüden preferences seçeneği sizi programın gelişmiş ayarlarına götürür.
Mamp üzerindeki port olayını sevmedim. Bunu Skype üzerinden çözmek daha mantıklı. Fakat söylediğinizi yapıp Tercihlere bastığımda bana böyle bir görüntü geliyor Gelişmiş ayar kısmı yok.
https://i.hizliresim.com/zJDN2O.png
Sorun çözüldü, benim gibi aynı problemi yaşayacak olan arkadaşlar için ;
Skype yeni sürümlerde bu ayarlardaki port olayını kaldırmış, dolayısıyla 80 portunu rahatsız eden birşey yok gibi gözüküyor.
Bendeki problem Xampp'ın 80 portu ile çakışması değil PHP versiyonu 7 olan bir Xampp indirmemden dolayıymış, onu kaldırıp 5.6 PHP sürümü ile Xampp'ı yeniden yükleyince internet sitem birgüzel açıldı.
Birde localhostu kurduktan sonra /phpmyadmin yapıp " Connection refused " yani erişim engellendi hatası almanız gerekir, yani phpmyadmine ulaşamazsınız. Bunu da " Xampp connection refused phpmyadmin mac " diye aratırsanız karşınıza çözümler çıkar birtek dosyayı düzenleyip phpmyadmin'e sorunsuz ulaşmaya devam ediyorsunuz.
Sevgiyle kalın, yardımcı olanlara sonsuz teşekkürler.