Seo nun doğrudan html js yada php ile alakası yoktur. Siz sayfanızı istediğiniz şekilde servis edersiniz seo’nun sayfanın kalitesi ve hızı ile alakası vardır.
Javascript in hız a etkisi tabii ki olacaktır çünkü sayfa yüklendikten sonra çalışacak load fonksiyonları sayfanın açılma süresini uzatabilir. Eğer dışarıdan yüklediğiniz sayfalar büyükse buda açılma süresini daha fazla uzatır.
Html bir yazılım dili değildir betik dilidir. Dolayısıyla dinamik içerik oluşturmak için kullanılamaz. Ya js gibi ekstra araçlar kullanacaksınız yada herşeyi tek tek yazacaksınız yada php gibi pyton gibi diller kullanarak dinamik içerik oluşturacaksınız.
Neden php kullanmadan yapmaya çalıştığınızı da merak ediyorum açıkçası. Statik html ile blog sitesi olur ama şöyle olur. 10 tane makale eklersiniz. Ve başka eklenecek makale yoktur. Öylece yıllarca bekler php ye gerek yoktur. Ama sürekliliği olan bir blog da statik html olmaz. Olur da kolay olmaz.
normalde tema yapıp wp'e giydiriyodum ancak farklı bir şey denemek istedim. şey de olabilir. çok basit şekilde bi veritabanı. sadece makaleler ve kategoriler olur. gerisini html ile halledip hızlı olmasını sağlardım. ancak php bilgim yeterli değil. bir de kendim script yapmaya çalışssam sql injection vs. bir sürü olayı var. kolay ve güvenli şekilde nasıl yapabilirim bu olayı php ile?