@cculha; Siz yine de skype falan kullanabiliyorsunuz.
Keçileri tamamen kaçırmamışsınız Bende keçiler komple kaçtı artık, skype vs. anlık olarak mesaj atmayı sağlayan tüm servislerden elimi ayağımı çektim. İşi geçtim arkadaş çevresi içinde dahil aynı durum.
Eğer bir iletişim aracından:
"sa
hocam
bizim bir
iş vardı."
Şeklinde mesaj atılabiliyorsa o kanalı kapatıyorum. Yok onlinemışta cevap yazmamışta elli tane tan tana ile uğraş dur. Başta telefon olmak üzere insanların bana dilediği an ulaşabileceğini düşünmesi bile sinir ediyor.
Cep telefonu numaramı ailem ve 2-3 dost harici bilen yok. İş yaparken dikkatim dağılmasın diye telefonu sessize alıp sırt çantama atıyorum. Aileden arayan olursa telefon çaldığında kolumdaki saat titriyor öyle bakıyorum telefona. Olabildiğince yalıtıyorum insanlardan kendimi. Son zamanlarda böyle yaparak 2 günde yaptığım işi 1 günde yapmaya başladım.
İnsanlara da iletişim için mail adresi verip geçiyorum. En azından beyin fonksiyonlarını zorlayarak paragraflıkta olsa bir şeyler yazmak zorunda kalıyorlar. Whatsapp gibi spamlama olmuyor kolay kolay Ne online derdi ne gördünde cevap vermedin derdi. At maili bekle. Sırayla. Acelen varsa güle güle.
Paşam beni arayacak yarım saat telefonda kitleyecek bende onun gönlü olsun diye işlerimden geri kalacağım. Dünya dijitalleşiyor bizim kafalar hala beton. Bir de telefonda "Allah korkusu olan insanlarız, bizde yamuk olmaz" diyorsa gör cümbüşü %90 problemli müşteri
Yazarken bile sinir oldum